Lachen, gieren, brullen: de Derby der Lage Landen

Derbyderlagelanden

Voorstelling: Preparee vs. Parnassos – Derby der Lage Landen
Discipline: theater
Locatie: AV 92.12, Parkstraat Leuven
Wanneer: 14/3/2013, 20.30u

Preparee doet het weer: donderdag 14 maart worden de lachspieren van het publiek weer aan het werk gezet door de grappen en grollen van het Leuvense improtheater. Maar deze keer klaren ze de klus niet in hun eentje. Vanuit het verre Utrecht is theatergroep Parnassos overgekomen naar Leuven. De twee improteams nemen het tegen elkaar op in een strijd waarin het publiek het beslissende woord heeft.

De strijd barst los

Hoewel Preparee een thuismatch speelt en daardoor een voorsprong lijkt te hebben op zijn Nederlandse tegenspelers begint de strijd met een overwinning voor Parnassos. Met hun bizarre introdansje en hun eigen versie van de overbekende Pokémon theme song trekken “de Hollanders” het publiek aan hun kant. Mocht er een prijs zijn voor beste ploegvoorstelling, zou die zeker naar Parnassos gaan.

De avond is echter nog maar pas begonnen en de strijd nog lang niet gestreden. In wat volgt laten beide improteams het beste van zichzelf zien in een wedstrijd met bijzonder weinig regels. Het concept is simpel: de teams spelen afwisselend een spel, het publiek beslist door middel van luid applaus en oorverdovend gejuich welk team het beste spel heeft gespeeld. Als beloning mag het winnende team een speler van het verliezende team inlijven. Het team met aan het einde van de avond de meeste spelers wint.

Een avond vol verrassingen

Het leuke aan improtheater is dat noch de spelers noch het publiek op voorhand weten hoe de avond zal verlopen. Presentator Jeroen kondigt de spelen aan en met suggesties vanuit het publiek kruipen de deelnemers in de huid van verrassende personages in verrassende decors met nog verrassendere objecten, gaande van een ruimteschip met een dyslectische olifant tot een Segway die enkel op mannelijk zaad rijdt.

De avond kan jammer genoeg niet blijven duren. Na een tweetal uren eindigt de show in glorie. Het eindspel, waarin het onderscheid tussen de teams niet meer wordt gemaakt, is van topniveau. Wie nu uiteindelijk de strijd gewonnen heeft en zichzelf de Koning der Lage Landen mag noemen, is niet duidelijk. Van ons mogen ze hun koningschap in ieder geval delen.

Meer weten over Preparee? http://www.preparee.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s