Zes redenen om donderdag naar Stiff Little Fingers in Het Depot te gaan

  • U ergert zich aan het tekort aan kritische berichtgeving over wijlen Margaret Thatcher zaliger? Geen nood, Stiff Little Fingers is a) een punkgroep b) afkomstig uit Noord-Ierland waarvan c) de glorieperiode min of meer samenviel met de eerste twee termijnen van de IJzeren Teef.
  • Akkoord, het blijft afwachten hoeveel van er van die glorieperiode overeind blijft in Het Depot donderdag maar de kans is bestaande dat u uw vader tegenkomt in de moshpit.
  • Het debuutalbum van de Stijve Vingertjes, Inflammable Material, was de eerste plaat uitgebracht op een independent platenlabel dat de top twintig haalde in het Verenigd Koninkrijk en dat een dik decennium voor de boom van de alternative rock.
  • Van de vier heren die donderdag het podium zullen betreden, zaten er twee in de originele line-up. Dat is geen slechte score voor een reüniërende punkband.
  • Voor een obscuur zootje ongeregeld heeft Stiff Little Fingers altijd een lange schaduw geworpen. Massive Attack bijvoorbeeld recupereerde hun logo voor het artwork van Blue Lines:

SLFInflammableMaterial

  • Luister zelf. Oordeel zelf. Beslis zelf. Steel daarna een gitaar en leer een akkoord of drie. (En vergeet vooral niet dat je met twee akkoorden ook al een hoop retecoole liederen kan spelen.)

(Voor info & tickets moet u hiero wezen.)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s