Twee helden op een podium

tip3

Wat? theater Geen Helden van Sofie Palmers
Waar? Wagehuys, Brusselsestraat 63, Leuven
Wanneer? Dinsdag 16 april 2013

Geen Helden gaat, zoals de titel al doet vermoeden, niet over superhelden of mensen met magische krachten. Het gaat over mensen zoals jij en ik. Gewone mensen met hun gewone dagelijkse activiteiten en hun gewone problemen. Niets heldhaftigs, toch? Fout. Ook al zien we alleen maar gewone personages, op het podium staan wel degelijk twee helden: Sofie Palmers en Benny Ceuppens. Op een heel eenvoudige, maar wondermooie manier vertellen zij verhalen over mensen waarin iedereen zich kan herkennen. Daarvoor hebben ze niet veel nodig: twee stoelen en wat foto’s die op de achtergrond geprojecteerd worden. Af en toe een streepje muziek. Meer niet. En toch was het af.

Het leven van een ander

Vrouwen die vreemdgaan, een man die zijn hond op een onbekende plaats achterlaat, een vrouw die een mooie verjaardagstaart bestelt voor de verjaardag van haar zoontje, de bakker die de taart maakt, een schrijver die al vier jaar gescheiden is, ouders die rouwen om de plotse dood van hun kindje, … Het zijn maar enkele van de vele personages die incarneren in Palmers en Ceuppens. Dat doen ze zo overtuigend en geloofwaardig, dat het lijkt alsof zij al die mensen, al die niet-helden, ook daadwerkelijk zijn.

Geen Helden is geen trage, monotone afwisseling van verhalen. Het is een dynamisch geheel waarin de levens van verschillende mensen op een ingenieuze manier met elkaar vervlochten worden. Palmers en Ceuppens maken met hun theater duidelijk dat mensen, zonder het zelf te weten, met elkaar verbonden zijn door de gebeurtenissen die zich in hun leven afspelen. Wij mensen zijn acteurs in het leven van de ander.

Zin in meer culturele activiteiten? http://www.30cc.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s