Tips om je niet te vervelen op 1 mei

1 mei, Dag van de Arbeid. Voor studenten waarschijnlijk beter bekend als ‘een vrije dag in mei (waarop veel gewerkt kan worden voor de naderende deadlines en examens)’. Wie die dag niet naar huis gaat, vreest misschien achter te blijven in een verlaten stad. Nee hoor! Tussen al dat blokken door is er nog van alles te doen om je gedachten even te verzetten. Een greep uit het aanbod:

tip41Wie vanavond (30/04) nog niets te doen heeft en wel houdt van een avondje comedy kan terecht in de Minnepoort (Dirk Boutslaan 62, Leuven) waar de Belgische Oorlog – la Guerre Belge gestreden zal worden. Twee improvisatieteams uit Vlaanderen en Wallonië vallen elkaar met grappen en ludieke scènes aan. De strijd begint om 20.00 uur. Tickets kosten tussen de 10 en de 13 euro. Ben je de trotse bezitter van een Cultuurkaart? Dan krijg je met de Last Minute Deals van 30CC 50% korting op je ticket. Kijk voor meer info op www.30cc.be/tickets/last-minute-deals/.

tip4Na de Belgische Oorlog nog meer zin in humor? Lijken je kaken na een dagje blokken of paperen wel vastgeroest? Rep je dan 1 mei om 20 uur naar de Parthenonzaal van het MSI (MSI 03.18, Blijde Inkomststraat 21). Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Preparee daar het Interfacultair improvisatietoernooi. Met een Cultuurkaart betaal je 3 euro voor een avondje humor van de bovenste plank. De voorverkoop is jammer genoeg afgesloten, volg Preparee dus zeker op Facebook voor meer informatie over tickets. Meer informatie vind je ook op de website van Preparee.

In het kader van het InterFacultair Theaterfestival voeren deze week zowel Politika als tip4.3Babylon hun toneel op. Politika speelt nog tot 3 mei De Bruiloft, een stuk van Bertolt Brecht in de Koelisse (Studentenwijk Arenberg, onder Alma 3). Het stuk begint om 20.00 uur. Tickets kosten 5 euro met een Cultuurkaart en kunnen gereserveerd worden op www.politikatoneel.be.

Nog tot 2 mei kan je in de Zwartzusterkapel (Zwartzusterstraat 2, Leuven) gaan kijkentip4.2naar  De Spaanse Hoer, een stuk van Fernando de Rojas, vertaald door Claus en gespeeld door Babylon. Tickets (4 euro met Cultuurkaart) zijn jammer genoeg uitverkocht, maar houd zeker de Facebookpagina van het toneelstuk in de gaten, misschien komen er nog wel tickets vrij!

Voor meer informatie over de toneelweken van het IFTf en over de slotavond kan je terecht op deze website.

tip4.44Filmfans moeten tijdens de Dag van de Arbeid ook niet op hun honger blijven zitten. Cinema ZED draait maar liefst twee keer de Spaanse film (met Nederlandse ondertiteling!) Los Amantes Pasajeros. In die komische film laat het landingsgestel van een vliegtuig het afweten. Terwijl de piloten hun best doen het probleem op te lossen, probeert de overige bemanning de passagiers toch nog gerust te stellen.
De film wordt 1 mei om 17.00 uur en om 22.30 uur gespeeld. Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa en kosten 5,5 euro met een Cultuurkaart. Meer info op de website van Cinema ZED.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s