Lessen in de liefde

Wat? De Spaanse Hoer van Babylontoneel in het kader van IFTF
Discipline? Theater
Waar? Zwartzusterkapel (Zwartzusterstraat 2; 3000 Leuven)
Wanneer gezien? woensdag 1 mei ‘13spaanse hoer-babylon In de Zwartzusterkapel speelde Babylontoneel gisteren in het kader van het IFTF ‘De Spaanse Hoer’ van Hugo Claus. Inderdaad, een stuk dat zich afspeelt in en rond een huisje van plezier, met bijhorende personages van lichte zeden, opgevoerd in een kapel. Het is eens iets anders.
Geen gemakkelijk stuk ook en het verhaal, een tragische liefdesgeschiedenis, toegankelijk houden voor de niet-getrainde toneeltoeschouwer zou dus niet gemakkelijk worden.

Regisseuse Lisa Van der Auwera bracht met deze voorstelling haar regiedebuut. En ofschoon er zeker wel wat schoonheidsfoutjes te bemerken zijn, valt het stuk nergens stil: ze slaagt erin om in deze best wel lange voorstelling een continue energie te behouden. De acteurs zijn allemaal studenten en dit jonge bloed op scene heeft daar zeker aan bijgedragen, maar ook de vrijages die best expliciet ten tonele worden gebracht, of het feit dat er vaak vanop het balkon wordt gespeeld komt de energie ten goede. Maar misschien had de jeugdigheid van de studenten meer uitgebuit mogen worden, want werkelijk verassen deed de voorstelling niet en wat meer humor had de voorstelling zeker geen afbreuk gedaan.
Visueel is de voorstelling wel zeer mooi uitgedacht. Het lieflijke decor is zeker niet wat je verwacht terug te vinden in een bordeel, maar dat stoort niet en versterkt, net als het feit dat er slechts een beperkt publiek in de zaal kan zitten, eerder het liefdesaspect en de gemütlichkeit van dit stuk.

Al met al wordt hier een zeer mooie voorstelling gespeeld, door amateurs met talent.

De laatste voorstelling voor vanavond om 20 uur is uitverkocht, maar hou de facebookpagina in de gaten, als er tickets vrijkomen zijn ze daar te vinden.
VVK / Cultuurkaart: 4 euro – Kassa: 5 euro

http://iftf.be/
http://babylontoneel.be/
https://www.facebook.com/events/458423127561084/?fref=ts

Joëlle Cooreman

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s