Vermaak Na Arbeid

Cheapstamatic-51b592c206d49Het einde van het academiejaar nadert. Het moment bij uitstek om stil te staan en te reflecteren. Op uw cursussen bijvoorbeeld of op de katers die u uit de les hielden. Het Leuvense muziektheatergezelschap Braakland/ZheBilding heeft geen examens af te leggen en reflecteert op een andere manier. Van woensdag tot en met zaterdag kan u in OPEK terecht voor de derde editie van Vermaak Na Arbeid.

Toen de dieren nog roddelden, waren er Woensdagen en Vrijdagen. Verloren avonden van vloeibaar goud in de Molens van Orshoven. Braakland gaf zijn muzikanten carte blanche om het publiek te tonen wat ze zoal doen als ze geen soundtracks spelen voor toneelstukken. Vermaak Na Arbeid is gegroeid uit die woensdagen en vrijdagen maar is ook iets anders geworden, iets groters en ambitieuzers.

Zo is een groot stuk van de affiche ingevuld door muzikanten die enkel door vriendschapsbanden aan Braakland zijn gebonden. Ouderdomsdeken en multitasker Rudy Trouvé – anders niet van het podium te weren – ontbreekt zelfs volledig. Ook was er voor het eerst een editie van Vermaak Na Arbeid buiten Leuven: vorige week in Hasselt in samenwerking met toneelgezelschap De Queeste.

Als u deze week nog buiten mag tussen het blokken door, negeer dan de terrasjes van de Oude Markt en zet koers richting de vaart. U zal het zich niet beklagen. Het hele programma van Vermaak Na Arbeid overlopen zou een extra reader opleveren. Er vanuit gaande dat u geen behoefte heeft aan een extra reader zetten we graag enkele aanraders op een rijtje.

Woensdag speelt Phlitman & Kang om elf uur in het café van OPEK. Dit gezelschap met in zijn rangen cartoonist Kim bedrijft de flauwekul op hoog niveau. In de traditie van Frank Zappa lassen zij muziekgenres die niet samen horen genadeloos aan elkaar om het geheel te larderen met noise en silly teksten. We zagen het gezelschap twee weken geleden op het eindfeest van STUK en de resulterende onnozele grijns is pas afgelopen weekend weggetrokken. Gelieve zich te onthouden indien ernstig.

Donderdag bezet Chantal Acda de Kleine Zaal om negen uur. De chanteuse zal worden begeleid door Isbellsopperhoofd Gaëtan Vandewoude en Amatorskisirene Inne Eysermans. Het repertoire zijn op muziek gezette teksten van de Leuvense dichteres Lotte Dodion. Voor mensen met een klein hart en geen allergie voor kippenvel.

Vrijdag is naar onze onbescheiden mening de uitschieter van Vermaak Na Arbeid. Bijvoorbeeld omdat De Kift om tien uur in de Grote Zaal staat. Deze Nederlands troep combineert punkenergie met zigeunerfingerspitzengefühl. Denk aan Tom Waits die na een spoedcursus Fries speecht op Koninginnedag. Of is dat tegenwoordig Koningsdag? De Kift speelt niet zo vaak in België dus grijp uw kans. U moest uw fez al aan het afstoffen zijn.

Zaterdag is er een namiddagprogramma voor mensen die in het bezit zijn van kinderen. Des avonds echter bent u ook welkom. Om elf uur speelt Few Bits in het café. Dit aardige meisje zingt blonde liedjes. Of omgekeerd. Na een tijdje door België gezworven te hebben als voorprogramma en occasionele achtergrondzangeres van Admiral Freebee bracht ze afgelopen februari haar debuutplaat uit. In de ideale wereld zou Few Bits ons elke ochtend wakker zingen. In die ideale wereld zouden wij nooit nog op de snoozeknop meppen.

Praktisch: Vermaak Na Arbeid in het Openbaar Entrepot voor de Kunsten, Vaartkom 4, 3000 Leuven. Woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 19u, zaterdag vanaf 13u. Optredens in het café zijn gratis, de andere kosten twaalf euro voor de hele avond, twee euro korting voor studenten.

Geert Simonis

Een gedachte over “Vermaak Na Arbeid

  1. Pingback: Recensie Vermaak Na Arbeid | CLUB KULtuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s