Tips voor de klassiekminnende student – 7 tot 13 oktober

Derde week van het academiejaar en je ziet het al niet meer zitten? Geen probleem! Deze tips voor enkele culturele hoogstandjes helpen je er waarschijnlijk terug bovenop.

Maandag 7 oktober is er opnieuw een concert van het Festival van Vlaanderen Vlaams-Brabant. Deze keer wordt het Wanderer Trio op het podium gefloten. Dit Franse ensemble brengt een dromerig programma met muziek van enkele impressionisten; het Trio sur des mélodies populaires irlandaises uit 1925 van Frank Martin, Maurice Ravels Pianotrio uit 1914 en Opus 120 van Gabriël Fauré, afgewerkt in 1923.
Praktische informatie
Maria Theresiacollege, Grote Aula, 20u30.
Inleiding op het programma om 19u45.
Studenten 13,50€ – Cultuurkaart 9€ (tickets via DEZE LINK)

Dinsdag 8 oktober kan je de Weense klassiek van Haydn en Mozart gaan ontdekken met historische instrumenten en musicologisch verantwoorde interpretaties door La Petite Bande o.l.v. Sigiswald Kuijken. Het Belgische orkest staat bekend om zijn grondig geresearchte barokuitvoeringen, maar durft ook andere muziekperiodes aan. Het volledige programma voor dinsdag is HIER te vinden.
Praktische informatie
Schouwburg Leuven, 20u00.
Inleiding op het programma om 19u15, door de dirigent zelf.
Studenten 15€ – Cultuurkaart 7,5€ (Last Minute Deals, vraag aan de 30CC-ticketbalie in bibliotheek Tweebronnen, of diezelfde avond aan de kassa)

Donderdag 10 oktober kunnen klassiekminnende atheïsten hun hartje ophalen in het Lemmensinstituut. Op het programma staat de Mis voor ongelovigen van Belgisch componist Jeroen D’hoe. Hij gebruikte de crisis van de katholieke Kerk als fundament om een werk te schrijven waarin hij ook volksmuziek en dans integreert. Een ensemble met sopraan, bas, doedelzak, accordeon, viool en gitaar begeleidt het publiek bij hun weg naar geloven of niet-geloven.
Praktische informatie
Lemmensinstituut, 20u00.
Studenten 8€ – Cultuurkaart 6€ (tickets bestellen kan HIER)

A classical concert a day, keeps the doctor away!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s