Tips voor het schuilen // 14/10 tot 20/10

Le temps they are a-changin! Deze week valt er elke dag wel ergens te schuilen voor je dagelijkse beslommeringen in een theaterzaal naar keuze. Uw toegewijde dienaar maakte een kleine selectie:

Dinsdag 15 oktober – Flash Forward 1
Het is weer zover: de eerste editie van het vierjaarlijkse Flash Forward vangt deze dinsdag aan in het STUK. Op iedere editie van Flash Forward krijg je twee voorstellingen van beloftevolle jonge theatermakers te zien, gevolgd door nagesprekken met de makers over hun achtergrond, drijfveren en artistieke keuzes. Een ticket kost €6 voor cultuurkaarthouders. Abonnees kunnen zich als introductie gratis inschrijven voor een van de Flash Forward-avonden (via het bestelformulier of via het STUK Onthaal). Voor meer informatie klikt u hier.

Woensdag 16 oktober – Preparee: De Aftrap
Hét studentenimprovisatieteam van Leuven geeft hun openingsoptreden op woensdag 16 oktober om 20u00 in aula Max Weber. Een avond spontane hilariteit voor slechts €4. Hoewel de kaarten in VVK zijn uitverkocht, is dit geen reden om weg te blijven. Niet-afgehaalde reservaties worden 5 minuten voor de geplande aanvang van de voorstelling immers nog vrij gegeven. Zo wist ik vorig jaar meermaals als stijlvolle laatkomer toch nog een kaartje te bemachtigen. Wees er snel bij want eerst komt, eerst maalt!

Donderdag 17 oktober – SPEAK!
Door middel van een selectie historische toespraken in het Engels proberen twee performers hun toehoorders voor zich te winnen en tegelijkertijd ook tot nadenken aan te zetten over de macht van het publieke woord. Het publiek bepaalt wie er wint en wie het onderspit delft. Deze interactieve voorstelling, die geselecteerd werd voor het Kunstenfestivaldesarts 2013, speelt enkel op donderdag 17 oktober in het STUK. Met een cultuurkaart heeft u al een kaartje op zak voor €6. Voor meer informatie kijkt u hier.

Vrijdag 18 – Zaterdag 19 oktober – MCBTH
Joepie! Een reden om een dag langer in Leuven te blijven hangen – er zijn nog enkele laatste kaartjes over! Regisseur Guy Cassiers werkt steevast met beeldprojectie in zijn werk, en voor deze voorstelling werd componist Dominique Pauwels ingeschakeld voor de duistere muzikale component. In De Standaard beschreven als een “visueel gedicht”, belooft deze voorstelling over de sluipende krankzinnigheid van de moordlustige koning Macbeth voor alle zintuigen alleen het lékkerste voor te schotelen. Kers op de taart: de prachtige schaakkostuums van modeontwerper Tim Van Steenbergen. Macbeth zit nu in de last minute deals van 30CC, dus voor cultuurkaarthouders is er 50% korting op de ticketprijs! Dit wordt dé voorstelling van de maand. Voor meer informatie kijkt u hier.

Zaterdag 19 oktober – Workshop Dansanalyse
STUK houdt dit jaar ook enkele workshops dansanalyse. Deze vinden steeds plaats op zaterdag van 10u00 tot 12u00, en richting zich steeds specifiek op een bepaalde voorstelling, die dan enkele dagen later op de week volgt.  Inschrijven kost €8 per workshop, maar voor alle voorstellingen kom je aan tickets met een cultuurkaartkorting. Deze week: The Phantom Layer door Salva Sanchis. De voorstelling zelf vindt plaats op donderdag 24 oktober om 20u30 in de Labozaal van het STUK. Voor meer informatie kijkt u hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s