TIPS VAN DE WEEK – Mooie muziekjes in Leuven 28/10-03/11

Tweemaal Het Depot en éénmaal het STUK, dat is waar u deze week moet zijn, en wel om de volgende redenen:

de-staat-wall-fotoDe Staat – Met een gezonde dosis chauvinisme kunnen we stellen dat we op muzikaal gebied niet veel te leren hebben van onze noorderburen (we zijn Krezip nog altijd niet vergeten!), maar kijk, de Hollanders van De Staat komen, en ze hebben een meer dan deftig rockplaatje meegebracht. Onder leiding van zanger Torre Florim leverde dit Nijmeegse kwintet namelijk al drie platen af vol dansbare stonerriffs, als u zich daar tenminste iets bij kunt voorstellen. Mocht u dat niet kunnen: muziek waar u uw grootouders knettergek mee maakt. Neem bomma’s, bompa’s en andere loslopende bejaarden dus zeker mee (het is toch gratis), dinsdag 29 oktober in Het Depot!

Praktische informatie
Dinsdag 29 oktober, 20.00u
Het Depot, Martelarenplein 12
Helemaal GRATIS voor iedereen

Untitled1565daysofstatic – Het was alweer even geleden dat we iets van deze postrockband gehoord hadden (misschien omdat we nog halfdoof waren van hun laatste optreden), maar enkele weken geleden bracht de Sheffieldse band zijn vijfde plaat ‘Wild Light’ uit, en wees maar zeker dat ze terug op het niveau van klassiekers (géén understatement) als ‘Radio Protector’ en ‘Retreat! Retreat!’ presteren. U heeft bewijs nodig? Luister hier en hier. Ze komen op vrijdag 1 november de geluidsisolatie van Het Depot testen, en aangezien uw geld waarschijnlijk op zal zijn tegen dan (donderdagavonden zijn een bitch), kan u uw tickets best zo snel mogelijk bestellen.

Praktische informatie
Vrijdag 1 november, 20.00u
Het Depot, Martelarenplein 12
Cultuurkaarthouders: €14-€16, anderen: €16-€19

ih8camera-cvr-0309IH8 Camera – Een hele hoop muzikanten uit het Antwerpse rond Rudy Trouvés Heavenhotel-label zakken af naar het STUK om hun avant-gardistische jazz op het nietsvermoedende Leuvense publiek los te laten (tenzij u deze blog volgt en nu dus perfect weet wat te verwachten, kudos to you!). En voor die personen die vinden dat ‘Worst Case Scenario’ het beste dEUS-album is en dat Tom Barman nog steeds niet uit de hoek mag komen voor ‘The Architect’; IH8 Camera brengt special guest Stef Kamil Carlens mee voor uw artistiek en vestimentair plezier! Dat wordt trippen geblazen, dus vergeet de bomma niet!

Praktische informatie
Zondag 3 november, 21.00u
STUKcafé, Naamsestraat 96
Helemaal GRATIS voor iedereen, dus een pintje kan er wel vanaf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s