65daysofstatic @ Het Depot

65DOSHet is algemeen geweten dat de homo studenticus zich het liefst op donderdagavonden in zijn ongecoördineerde glorie laat zien, en dat daarom voor zijn part de vrijdagochtend geschrapt mag worden. Gelukkig was er een aantal waarmee men een Depot kan vullen dat zijn krachten (én binge-geld) gespaard had om op een regenachtige vrijdagavond de wall of sound van 65daysofstatic te trotseren.

Natuurlijk bestond het publiek niet enkel uit studenten, want tegenwoordig hebben mama’s en papa’s hun muziek ook graag ingewikkeld en luid, waarvoor men bij 65daysofstatic dan ook aan het ideale adres was. Als voorprogramma hadden de Sheffielders de Australische genregenoten van Sleepmakeswaves meegebracht, wiens bassist ons tussen de klassieke maar degelijke hard-zacht-nummers op het hart drukte hoe tevreden ze waren om hun tour in België af te sluiten. Het publiek op zijn beurt beloonde de groep met applaus dat het beleefde voorprogrammageklap ver oversteeg. Ze mogen nog eens terugkomen dus, al was het maar om de bassist zijn baard.

65daysofstatic zelf begon hun set met het nieuwe ‘Heat Death Infinity Splitter’, dat live nog niet zijn splinterbomstatus vanop de plaat kon waarmaken. Het knalde er dus niet meteen in, maar 65dos zou 65dos niet zijn mochten ze dat niet zo snel mogelijk proberen recht te zetten: ‘frontman’ Joe Shrewsbury stond het publiek nu eens vervaarlijk op te hitsen, om dan weer tijdens ‘Prisms’ manische armbewegingen te maken alsof de SYTYCD-jury erop zat te kijken. Dit maakte ons duidelijk dat de groep niet zou stoppen zonder ieder zieltje in Het Depot voor zich te hebben gewonnen. Dit deden ze door vervolgens de beste nummers van hun laatste plaat en een rist publieksfavorieten boven te halen, wat uiteindelijk leidde tot een overweldigende finale met ‘Retreat! Retreat!’, ‘Radio Protector’ en het veelbetekenend getitelde ‘Safe Passage’, dat hun set uitgeleide deed.

65daysofstatic heeft al jaren de status om live garant te staan voor een openbaring, en ook in Het Depot kwamen ze daar heel dichtbij, als ze hun set iets gebalder hadden gebracht. Postrockgroepen staan er natuurlijk om bekend alles iets langer te doen dan anderen (en om songtitels met “…and so” te laten beginnen), maar vooral tijdens de zachtere stukken wilde de aandacht zich al eens verplaatsen naar de verschillende manieren waarop men blijkbaar op postrock kan bewegen. Maar als dat het enige is, kan ik niet anders dan van een zeer straf optreden spreken…and so I will buy another ticket the next time 65daysofstatic comes around. Maak daar maar eens een nummer over, jongens.

Voorstelling: Optreden 65daysofstatic + Sleepmakeswaves
Discipline: Muziek
Locatie: Het Depot
Wanneer: 01/11/2013

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s