!!! (Chk-Chk-Chk) @ Het Depot

nicoffer!!!Vaak kan men de muziek van een groep al beschrijven aan de hand van de bandnaam, en in het geval van de groep die maandagavond 4 november Het Depot aan het dansen kreeg kan dat ook perfect met de live-ervaring. Dames en heren, !!! speelde ten dans in Leuven.

Voor diegenen die nu verontwaardigd denken dat ik recensies schrijf door met m’n hoofd op het toetsenbord te rammen; !!! is wel degelijk de naam van dit Californische punkfunkcollectief, en moet uitgesproken worden als chk-chk-chk. Dit jaar brachten ze hun vijfde plaat ‘Thr!!!er’ uit, en hoewel ze niet de verkoopcijfers van die andere ‘Thriller’-plaat opbracht, was ze toch goed voor positieve reviews en een uitgebreide tournee. Voor hun halte in Leuven had men The Herfsts als voorprogramma gevraagd, die duidelijk een thuismatch speelden. Met z’n zevenen stonden ze op het podium, wat ervoor zorgde dat we voortdurend konden zoeken naar wie nu precies welk geluidje maakte in hun knap geconstrueerde indiepopnummers. Sommige nummers mochten dan wel niet even goed blijven hangen, The Herfsts toonden verdomd veel potentieel en kunnen een zaal moeiteloos opwarmen. De volgende keer mag iemand anders dat voor hen komen doen.

De mannen van !!! hadden gevraagd om een doek te hangen tussen de zit- en de staanplaatsen in. Misschien was dit om te maskeren dat Het Depot slechts voor de helft gevuld was, maar meer waarschijnlijk is dat er bij !!! gewoon niet gezeten hoort te worden! Dat u uw booty behoorde te shaken werd vrij vlug duidelijk toen de groep inzette met ‘Jamie, My Intentions are Bass’, de sterkhouder van hun vorige plaat. Zanger Nic Offer haalde vanaf de eerste minuut zijn signature moves boven. Deze vallen het best te omschrijven als die van een agent die op speed -én met een discoschijf op de achtergrond- het verkeer staat aan te geven. Voor de rest ramde de drummer ondanks een gipsverband rond de pols de meest funky ritmes de zaal in en klom de toetsenist al tijdens dit eerste nummer in de stellingen. Het contrast met de brave huisvaders die ze tijdens hun soundcheck leken kon niet groter zijn.

!!! vuurde de ene dansplaat na de andere op ons af, met als enig doel de hele zaal aan het bewegen te krijgen. En I’ll be damned, het lukte hen nog ook. Was het achterste deel van het publiek aanvankelijk vrij statisch, met nummers als ‘One Girl/One Boy’, ‘Must Be the Moon’, ‘Slyd’ en ‘Yadnus’ kreeg de band iedereen aan het bewegen, al was het maar een voorzichtig voetje dat bewogen werd. Ook yours truly, nochtans geen Sam Rockwell (klik hier voor verduidelijking), bewoog zich steeds meer naar voren om te doen wat !!! van ons verwachtte. Probeer u er verder vooral geen beeld van te vormen.

De passage van !!! in Het Depot vloog voorbij, met een setlist die het beste van al hun platen aanhaalde, een zanger die we omwille van zijn energie graag vergeven dat hij eigenlijk niet zo goed zingt en enkele dames die maar aan Nic Offer’s knieën bleven zitten totdat één van hen dan eindelijk het podium op mocht (om dan haar smartphone boven te halen…). Kortom, hopelijk komt !!! zo snel mogelijk terug, en oefen in afwachting alvast uw beste moves aan de hand van deze video.

Voorstelling: Optreden !!! + The Herfsts
Discipline: Muziek
Locatie: Het Depot
Wanneer: 04/11/2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s