UUR KULtUUR: ‘Jazz meets Klassiek’ // 6 november 2013

Wat: Steven Delannoye & Delvitagroup XL
Waar: Grote Aula, Maria Theresiacollege

Dames en heren, als u er niet bij was, heeft u iets gemist. Woensdag 6 november zat de Grote Aula in het Maria Theresiacollege stampvol, en maar goed ook, want artist in residence Steven Delannoye en zijn tienkoppige band zorgden voor een gezellig onderonsje en een fijn alternatief voor die zoveelste fakavond of TD.

DelvitaXL

De avond werd geopend door de standaard opstelling van de Delvitagroup. Delannoye zelf op sax en zijn broer op trombone, werden ondersteund door een vingervlugge pianist, een nederige maar verrassende contrabassist en een energetische drummer. De soloinstrumenten waren vaak geïntegreerd in de klank zonder de rest te overschaduwen, wat voor een aangename balans zorgde. Met momenten was het geluid iets te overweldigend en stelde ik me ze al voor in een grotere zaal, of op een podium als dat van Jazz Middelheim, in het gras onder een aangename zon.

Na twee nummers riepen ze hun blaasensemble op het podium. Fluit, hobo, klarinet, basklarinet, bastuba en hoorn moesten zorgen voor een extra meerwaarde, en tot op zekere hoogte was dat ook zo. De klank werd nog voller, nog warmer en zeer sfeervol, maar in sommige werken klonken ze soms als een harmonie op een kerstmarkt (weliswaar op verwonderlijk veel hoger niveau dan de doordeweekse dorpsfanfare). Dat lag allicht meer aan de werken of arrangementen dan aan de muzikanten. Maar goed, het verwarmde onze harten, en dat liet een aangename indruk na. De bindteksten van Delannoye gingen doorheen de avond van houterig naar ‘slechts een beetje houterig’, en er werden zelfs woordmopjes gemaakt! Het leek mij alleen vreemd waarom het nummer Delvitabis (naar het kinderkoekje) niet als bisnummer werd gebruikt.

Een echt hoogtepunt in deze jazzgevulde avond was er niet, maar iedereen ging naar huis met een gezellig herfstgevoel, een denkbeeldige wollen hipstertrui en een dorst naar warme chocomelk. Als u er niet bij was, heeft u iets gemist.

En dat was dus wel gratis, hé, mennekes! Cultuurkaarten voor volgende, geweldige (gratis!) optredens van UUR KULtUUR en kortingen op cultuurhuizen in heel Leuven kan je nog bekomen tot in april, en kosten maar 15€. Meer informatie HIER.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s