Brussels Youth Jazz Orchestra // 21 oktober 2013 + TIP!

Wat: Brussels Youth Jazz Orchestra olv Lode Mertens
Waar: Lemmensinstituut

Het Brussels Youth Jazz Orchestra is het kleine broertje van het Brussels Jazz Orchestra, dat ondetussen geen te onderschatten reputatie heeft opgebouwd. Een twintigtal jonge mannen stonden op het podium van het Lemmensinstituut op de koude avond van 21 oktober.

Het concept was klassiek. De nummers die gespeeld werden, haden een fijn arrangement gekregen voor de bezetting (gitaar, contrabas, piano, drum en belachelijk veel blazers), en om de beurt lieten ze elkaar de kans om op het akkoordenschema te improviseren. Applausje van het publiek, nog een solo en bijhorend applaus en dan afsluitend het hoofdthema. Niet storend, want traditioneel altijd zo bij jazzoptredens. Maar na een tijdje verslapte de aandacht. Het publiek kon natuurlijk voorspellen wat er ging gebeuren en ook de solo’s waren niet altijd even geïnspireerd. Het blijft natuurlijk een jonge bende die zijn eerste stappen zet in de jazzwereld (hoewel we Peter Delannoye herkenden, die drie weken geleden nog naast zijn broer Steven in het Maria Theresiacollege stond voor UUR KULtUUR). De bezetting is ook niet de gemakkelijkste om vernieuwend mee uit de hoek te komen. Leider van de band Lode Mertens liet zijn jonge muzikanten dan maar vaderlijk doen wat ze wilden tijdens de solo’s, en dat was wel heel fijn om te zien.

Heeft u nu wel even genoeg gehad van de jazz en wilt u terug klassiek? Dan heb ik volgende tip voor de weekendblijvers:

Volgend weekend haalt de Elisabethiadevereniging twee laureaten van de Elisabethwedstrijd naar Leuven voor een avond vol pianoconcerti (Ravel, Chopin en Poulenc). Liebrecht Vanbeckevoort en Severin von Eckardstein zijn sinds hun deelname aan de wedstrijd (respectievelijk 2007 en 2003) ondertussen grote namen in de muziekwereld en zullen voor een geweldige avond zorgen, ondersteund door Frascati Symphonic olv. Kris Stroobants.
Wanneer: zaterdag 30 november 2013, 20u
Waar: Schouwburg Leuven
Tickets: 35/20/10 euro met een cultuurkaartkorting van 50%!
Bestellen HIER en meer info HIER.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s