STUK danst de toekomst tegemoet! // 25/2/2014

Grote verschuivingen in het Leuvense cultuurlandschap! STUK heeft vandaag op een persconferentie bekend gemaakt dat ze ervoor hebben geopteerd om op te houden met theater te programmeren. De voorstellingen die al bij hen in productie waren of al op de agenda stonden zullen natuurlijk wel nog plaats vinden. Geniet er dus van, het zullen de laatste keren zijn dat er theater pur sang in STUK te zien valt.

Stuk-Logo

Maar niet getreurd! Met de ruimte en financiële middelen die nu vrijkomen wil het kunstencentrum vanaf het seizoen 2015-2016 alles inzetten op een véél uitgebreidere (internationale) dansprogrammatie. Met deze beslissing hoopt STUK een belangrijke nationale speler te worden op het vlak van dans. STUK vormt zichzelf dus om tot een “Huis voor dans, beeld en geluid”.

De verschuiving gebeurt in onderling overleg met de andere cultuurhuizen in Leuven. 30CC wil bijvoorbeeld de komende jaren “nog meer inzetten op zijn eigen troeven, theater en literatuur, om zo een complementair aanbod [met STUK] te realiseren”. Ze wil zo de leemte opvullen die de beslissing van STUK in Leuven heeft achtergelaten door in concreto te zorgen voor “meer aanbod voor het publiek, in en buiten de theaterzalen, maar ook een nog duidelijkere keuze voor het tonen en ondersteunen van beginnende makers en vernieuwend werk.” Ook OPEK zal, met de verschuiving van dans naar STUK, meer ruimte vrijmaken voor theater.

Meer informatie vindt u in het persbericht dat deze namiddag uitgestuurd wordt door STUK. Onze collega’s van Veto zullen hier ongetwijfeld volgende week uitgebreid over berichten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s