Sneak Preview 25/02 – Snowpiercer

snowpiercerHet is goed om weten dat er nog aangename verrassingen zijn in het leven; zo van die dingen die u noch ik hadden zien aankomen. Twee voorbeelden uit de recente cinema zijn Matthew McConaughey die besloot een t-shirt aan te doen om ons te tonen dat hij wel degelijk kan acteren of Alfonso Cuaron die met Gravity bewees dat blockbusters nog kunnen vernieuwen. Diegenen die echter geen geduld hebben om op zulke onregelmatige gebeurtenissen te wachten kunnen terecht bij Cinema Zed, waar men zich tweemaal per maand kan laten verrassen door de sneak preview.

Voor een sneak preview doet u alles wat u bij een normaal bioscoopbezoek zou doen: thuis eten en Facebook checken, ticket kopen en plaatsnemen in de zaal. Het enige verschil is dat u niet weet welke film er gedraaid zal worden en u iets buiten uw comfort zone te zien kan krijgen. Zo zat ik vorige dinsdag naar een Zuid-Koreaanse/Amerikaanse verfilming van een Frans stripverhaal te kijken, en ik weet nog altijd niet precies wat ik gezien heb. Snowpiercer ging dan ook over een post-apocalyptische wereld waarin de enige overlevenden op een constant rijdende trein trachten een opgelegde hiërarchie te doorbreken. Het is minder ingewikkeld dan het klinkt, en het is raar hoe een film met kleppers als Chris Evans, John Hurt, Ed Harris en vooral Tilda Swinton (als Willy Wonka’s gestoorde tweelingzus) zo weinig naambekendheid heeft. Spijtig ook, want Snowpiercer is een knap in beeld gebracht sci-fispektakel dat er door zijn rechtlijnige structuur (de personages trekken van wagon tot wagon) in slaagt weg te komen met de meest onverwachte wendingen. Wanneer was bijvoorbeeld de laatste keer dat u een nieuwjaarsfeest zag losbarsten in het midden van een genocide? Jep, dat dacht ik al.

Bij sneak previews kan u dus vanalles verwachten, en achteraf mag u daarover ook nog eens uw ongezouten mening geven. Deze commentaren worden mee in rekening gebracht bij de distributie van de film, en ik hoop dat mijn medebezoekers even onder de indruk waren van Snowpiercer, zodat binnenkort ook u de film kan bekijken. Of u kan natuurlijk ook naar de volgende sneak; wie weet ziet u wel de eerste goede film van Michael Bay. De verrassingen zijn de wereld nog niet uit.

Voorstelling: Film Snowpiercer
Discipline: Film
Locatie: Cinema Zed
Wanneer: 25/02/2014

Trailer Snowpiercer
Volgende sneak preview:
11/03, 22u30

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s