UUR KULtUUR Stand-Upcomedy // 26-02-’14

Wat?  UUR KULtUUR: Stand-Upcomedy
Waar? PDS
Wanneer gezien? woensdag 26 februari ’14 uur kultuur standupcomedy

Drie comedians kregen woensdag tijdens het vierde UUR KULtUUR de taak om de buikspieren van de cultuurminnende student aan het werk te zetten. Elk op hun eigen manier brachten ze ons een portie humor om duimen vingers bij af te likken, en hoewel sommige mopjes uiteraard beter aansloegen dan andere, had het gerust nog veel langer mogen duren!

 

Sally-Anne Hayward (UK) mocht het publiek opwarmen, en deed dat met glans. Rake opmerkingen en schalkse antwoorden op wat enkele uitverkorenen uit het publiek haar toevertrouwden: de hele zaal was mee. Ze bracht frisse humor, stond er zelf ook als frisse verschijning in een wereld die nog steeds gedomineerd wordt door mannen. Je kan haar niet anders dan loven voor haar gevatte performance.

Steve Day (UK) maakte als volgende zijn entree. Hij is een dove komiek, die daar heel wat inspiratie uit haalt. Dat maakte zijn moppen soms ietwat voorspelbaar. Zijn zelfrelativiteit kon op heel wat gelach rekenen, maar onze eigen William Boeva is beter. Na de spitsvondige Sally-Anne, kwam zijn gig ook wat ingestudeerd over.

De laatste die ons mocht proberen behagen was Jovanka Steele (US/B). Zij is een Amerikaanse inwijkeling in ons land, en dat bleek een succesrecept voor een publiek bestaande uit Belgen en ongeveer dertig procent buitenlandse studenten. De herkenbaarheid van bizarre situaties en indrukken die ze heeft opgedaan sinds ze in ons land woont (je moét een warme maaltijd per dag eten! Vremmdelingen krijgen méér kussen dan vrienden!), waren heel herkenbaar en het publiek droeg haar op handen. De geluidsman voor mij had wat meer moeite met haar act, hij bleef duchtig met zijn knoppen schuiven om de oren van het publiek toch enigszins te beschermen voor haar veelvuldig gegrom in de micro.

Zoveel is er in de PDS waarschijnlijk in tijden niet meer gelachen, thuisblijvers hadden ongelijk.

Informatie over en tickets voor het volgende UUR KULtUUR theater: Berlin met ‘Tagfisch’ (in het Engels) vind je hier!

door Joëlle Cooreman

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s