TIP! Leuven Jazz ’14 // woensdag 19 – zondag 23 maart

Jazzliefhebbers kunnen vanaf deze week weer hun hartje ophalen in het Leuvense, want 30CC gaat opnieuw de samenwerking aan met het Depot, Kunstencentrum STUK, Cinema Zed, Libertad, M-Museum, Radio Scorpio en vele andere spelers, om Leuven Jazz op poten te zetten. Het jazzfestival is met z’n twee lentes nog jong, maar biedt een zeer uitgebreid overzicht van het genre in al haar facetten. Voor de geïnteresseerde student haal ik er enkele aanraders uit – cultuurkaartkortingen zijn bij nagenoeg alle voorstellingen van toepassing, maar het merendeel van het programma is gratis!

Het festival gaat op woensdag 19 maart van start met iets wat menig student wel kan smaken – een kroegentocht! Vzw Oude Markt stelt de jazzmuziek als een prominente gast in de meeste cafés. Loop eens rond, geniet van de sfeer, verplaats u een paar maal en drink op uw gemak een pintje. Alle concerten zijn gratis!

Donderdag 20 maart staat de eerste grote gast te wachten. Jef Neve is ondertussen een gekende naam in België en omstreken, en maakt zijn opwachting in de Leuvense Schouwburg. Hij nodigt verschillende nationale en internationale artiesten uit om hem op het podium te begeleiden. Kaarten zijn €20/€16/€10/€8 en met cultuurkaart komt daar €2 korting bovenop. Kaarten kunnen besteld worden via 016 300 900.

Diezelfde donderdag vullen onze vrienden van Radio Scorpio de Tweebronnenbib met jazzklanken. Ze zorgen voor gasten, interviews, passende muziek, live optredens, … en dat allemaal gratis! Radio Scorpio zit in de bibliotheek tussen 14u en 20u, en ook op vrijdag en zaterdag verzorgen zijn hun luik in de Tweebronnenbib. Een overzicht van de live bands vind je hier.

Fan van jazz op een andere manier? Robert Glasper komt vrijdagavond met een hiphop inspired experiment. Onder andere Norah Jones, Lupe Fiasco en Emili Sandé werkten mee aan zijn laatste plaat. Zijn set in het Depot belooft intiem, interessant en groovy te worden. Tickets zijn in voorverkoop €19, met opnieuw een cultuurkaartkorting van €2. Reserveren via het Depot of via deze link.

Op zaterdag gaat u best uw neus achterna. Naast een derde dag Radio Scorpio organiseren bepaalde Leuvense cafés kleinere jazzoptredens. Zo kan u terecht in de Kaminsky, STUK Café, Libertad en het Entrepot. Als u de jazzkroegentocht wist te pruimen, zal u ook hiervoor uw hand niet omdraaien.

Zondag is de laatste dag van het festival. Een familieaanbod overdag staat centraal, maar eindigen doen we ’s avonds in de Schouwburg. Drummer Teun Verbruggen komt u met zijn band en support Artur Tuznik bezweren in een verrassend programma. Tickets zijn in voorverkoop €10, te bestellen via 016 300 900.

Ook het filmaanbod van Cinema Zed, de verschillende exposities, de openluchtconcerten maken het een veelzijdig, boeiend festival. Het volledige aanbod kan je hier bekijken.

Image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s