Uw filmtips voor een fenomenaal april

Ik kan momenteel met grote zekerheid beweren dat april een mooie maand zal worden, en dan doel ik niet op vier weken vol paasei-smeltende zonneschijn. Nee, welk weer het zal worden doet er niet echt toe aangezien u de selectie films van Cinema Zed gewoon binnen in hun knusse zaal kunt gaan bekijken. En daarbij, come rain or shine, de cafés voor de nabesprekingen zijn altijd open.

HerHer2013Poster

Ex-skater, Jackass-crewlid en fulltime mafkees Spike Jonze (Where the Wild Things Are, Being John Malkovich) steelt een beetje van Charlie Kaufman’s mojo en regisseerde deze Oscargenomineerde, futuristische romcom waarin Joaquin Phoenix als eenzame hipster verliefd wordt op een computerprogramma met de stem van Scarlett Johansson. Veel method acting zal daar niet voor nodig geweest zijn…

The Grand Budapest HotelMV5BMzM5NjUxOTEyMl5BMl5BanBnXkFtZTgwNjEyMDM0MDE@._V1_SX214_

Bij deze nieuwe van opperhipster Wes Anderson zou het simpelweg volstaan om de fenomenale cast die hij verzameld heeft op te lijsten, dus dat gaan we dan ook maar even doen: Ralph Fiennes, Owen Wilson, Bill Murray, Tilda Swinton, Lea Seydoux, Jude Law, Tom Wilkinson, Willem Dafoe, Adrien Brody, Jason Schwartzmann, Edward Norton, Harvey Keitel, Jeff Goldblum en nog een hele hoop anderen geven present in dit hypergestileerde relaas (die decors! die waanzinnige symmetrie! die weelderigheid aan perfect getrimde snorren!) over een onterecht van moord beschuldigde hotelconciërge.

Snowpiercer1011608_nl_snowpiercer_1392624223470

Enkele maanden geleden nog als sneak preview in Cinema Zed, nu in de reguliere programmatie, deze dystopische science-fictionfilm zoals u er niet snel nog een zal zien. Chris Evans (jep, die dude van Captain America) speelt een rebel die een barbaarse hiërarchie wil doorbreken op een trein die constant moet blijven rijden over het bevroren aardoppervlak. Klinkt vergezocht? Wacht tot u de hoofdpersonages op hun dooie gemak sushi ziet eten nadat hun eigen volk brutaal is uitgemoord. U moet zich een ferm eind laten meeslepen, maar Snowpiercer geraakt ermee weg, met één van de meest inventieve films van het jaar als resultaat.

NebraskaNebraska_Poster

Oscarlieveling Alexander Payne (zie Sideways en The Descendants) werd ook dit jaar weer genomineerd voor dit drama waarin een oude man (Bruce Dern, u misschien bekend van zijn brute cameo in Django Unchained) samen met zijn zoon (Will Forte) van Montana naar Nebraska trekt om een vage prijs op te halen. Zet u gemakkelijk voor mooie dialogen en heartfelt momentjes, en als dat het niet voor u doet: een film met Bob Odenkirk (Saul Goodman uit Breaking Bad) is altijd zijn geld waard.

Zo, u weet weer wat te doen deze paasvakantie. Geen dank.

Her: 5, 6, 7, 8, 10 & 15 april
The Grand Budapest Hotel: 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 18, 20, 21 & 22 april
Snowpiercer: 16, 19, 24, 26, 28, 29, 30 april, 1 & 2 mei
Nebraska: 16, 19, 20, 21, 23, 26, 27 april & 2 mei

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s