Filmtips voor oktober

Geen terrasjesweer dezer dagen, wel een resem goede films in de zalen. Dus trek een wollen jas aan en trotseer de kou want bij Cinema ZED staat wederom wat lekkers op het menu. Gebaseerd op wat ik de voorbije weken zag en een kijk op het huidige aanbod, kan ik de volgende films alvast warm aanbevelen:

Maps to the Stars

Mapstothestars

Voor mindfucks ben je bij David Cronenberg aan het juiste adres. In Maps to the Stars legt hij zich toe op de zenuwtrekjes en onbeschaamde oppervlakkigheid van archetypische Hollywoodsterren. Die verstoorde visie op de werkelijkheid wordt feilloos in beeld gebracht door grote namen als Julianne Moore, Mia Wasikowska, John Cusack en Robert Pattinson. Ondanks de klinische en verbitterde sfeer, is de film een stuk toegankelijker dan de meeste films van de Canadese cultregisseur. Dus heb je zin in een stukje satire? Hurry up dan, de film speelt nog op 9 en 14 oktober.

The Double

Thedouble

Knipoogjes naar The IT Crowd, afgelijnde stilistiek en quirky figuren – dit kan enkel Richard Ayoade zijn. Zijn nieuwste film The Double neemt, lichtjes gebaseerd op Fjodor Dostojevsi’s befaamde boek, het doppelgängereffect onder de loep. Simon James (Jesse Eisenberg) is een ietwat knullige jongeman, wiens leven op een dag plots overhoop wordt gegooid door een betere versie van zichzelf. Wil je zien hoe Eisenberg het opneemt tegen zijn charismatische look-a-like, of vind je het niet erg om net als ik met het liedje Sukiyaki in je hoofd zitten? Rep je dan naar de cinema op 8, 11, 12, 13 of 14 oktober.

The Drop

Thedrop

In The Drop verkennen Belgische trots Michaël Roskam en scenarist Dennis Lehane de wereld van dogs en underdogs. Bob (Tom Hardy), een bedeesde barman, raakt plotsklaps samen met zijn neef Marv (wijlen James Gandolfini) betrokken bij een misgegane overval. Als hij dan ook nog eens een verwaarloosde pitbullpuppy vindt in de vuilnisbak van de raadselachtige Nadia (Noomi Rapace), gaat de bal helemaal aan het rollen. Hardy zet een Oscarwaardige prestatie neer, maar ook Matthias Schoenaerts toont in een kleinere rol wederom zijn kunnen. Een productie om te zien en dit kan op 15, 17, 18, 19, 21, 22, 25, 26 en 28 oktober.

Under the Skin

Undertheskin

An heir to Kubrick of niet, naar mijn bescheiden mening is Jonathan Glazers Under the Skin de meest opwindende film van 2014. Hierin zien we een naamloze mystery woman al cruisend door Glasgow terwijl ze onwetende, op seks beluste mannen oppikt om ze uiteindelijk in het verderf te doen storten. Losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van Michel Faber, brengt Glazer een studie van mens en maatschappij door de ogen van een alien. Scarlett Johansson schittert en wist mij alvast mee te lokken. Voor een unieke ervaring, trek naar Cinema ZED op 15, 17, 18, 19, 20, 24 of 27 oktober.

Voor 17 uur en na 22 uur kosten voorstellingen in Cinema ZED 6 euro. Andere voorstellingen kosten met cultuurkaart 6 en zonder kaart 7,5 euro.

Veel kijkplezier alvast! Stay tuned voor meer tips en recensies.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s