Tips voor een muzikaal hoogstaand eerste semester

Om een nieuw schooljaar schrijven voor Club KULtuur met een understatement te beginnen: muziek is redelijk belangrijk in het leven van de student. We maken er de ochtendlijke fietstocht naar de les draaglijker mee, we gaan ervan op de muren kloppen in de fakbars en gebruiken het de dag erna om niet aan onze hangover te hoeven denken. Het is dus maar goed dat we in een stad studeren waar er muzikaal genoeg te beleven valt, en wij zouden geen cultuurblog zijn als we dat niet even netjes op een rijtje zetten voor u.

– Do 9 oktober: The Sedan Vault + BRUTUS (STUK)

Belgische prog/math/emo/whatever-rockers keerden eerder dit jaar terug met ‘Minutes to midnight’, en riepen de hulp in van het Leuvense, piepjonge maar loeiharde BRUTUS om gezamenlijk de Labozaal van het STUK af te breken.

– Di 14 oktober : The Spectors (Depot)

Depot Café programmeert steeds weer groepen die in de gaten te houden zijn. Dit laatste beweert men trouwens al geruime tijd over The Spectors, een groep die de doorbraak eigenlijk al gepasseerd is. Of wat kan men anders zeggen over een band die met Chris Urbanowicz (ex-Editors) de studio in mocht en meteen in high rotation kwam op Studio Brussel? Over enkele jaren kan u zeggen dat u er toen al bij was, en dat voor een luttele nul euro.

– Vr 14 november: Perfume Genius (Depot)

Mike Hadreas, één van onze favoriete struggling artists, leverde zonet zijn derde meesterwerk op rij af (rep u naar de Bilbo voor ‘Too bright!) en komt op 14 november zijn getormenteerde ziel blootleggen aan het Leuvense publiek.

– Di 18 november: Dans Dans + Mon-O-Phone (STUK)

Wij zoeken al geruime tijd vergeefs naar de ketel waar Bert Dockx in zijn kindertijd Obelix-gewijs in gedonderd moet zijn, aangezien de man geen slechte plaat kan afleveren. Vier klassiekers op drie jaar tijd (tweemaal Flying Horseman, tweemaal Dans Dans) en zijn nieuwe, Nederlandstalige project ‘Strand’; we mogen tevreden zijn dat hij nog tijd vindt om voor ons te komen spelen.

– Do 4 december: Yevgueni (Depot)

Na een half gefaalde sabbat (hey, ons hoor je niet klagen) komt Yevgueni terug met ‘Van hierboven’. Dit is zo’n groep waarvan we weten dat de verwachtingen zullen worden ingelost, en dit optreden in Het Depot wordt ongetwijfeld een triomfantelijke thuismatch. Voor zij die Klaas Delrue liever op het podium dan achter de kassa van Het Depot zien staan.

– Ma 8 december: Sun Kil Moon (Depot)

Mark Kozelek is waarschijnlijk de grumpiest man in modern music, maar dat maakt allemaal niets uit als je platen van het ‘Benji’-kaliber kan afleveren. Doe uw schoenen uit, laat de gsm thuis en probeer in godsnaam niet te hoesten tijdens dit ongetwijfeld intense optreden.

– Di 16 december: Wallace Vanborn (Depot)

Studio Brussel mag hen dan wel systematisch negeren, Wallace Vanborn is al jaren één van onze spannendste rockbands uit het kwaliteitsvolle Gentse milieu (denk Raketkanon, Kapitan Korsakov, Tomàn en dergelijke). Binnenkort komt hun derde uit, en dat is genoeg reden om het vernieuwe Depot terug een beetje te slopen.

In Het Depot en het STUK krijgt u voor ieder concert enkele euro’s korting met een Cultuurkaart. Check hun websites voor precieze info.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s