Atmosfeer @ Jazz op Zondag, STUK

atmosfeer

© Inge Kinnet

Ondergetekende moet spijtig genoeg bekennen dat hij in vijf jaar Leuven slechts even veel keer naar Jazz op Zondag in het STUK is gegaan. Voor u boze brieven begint te sturen en mijn ontslag als muziekcorrespondent eist moet ik u echter nog op één jonge ‘cinematic nujazz’-groep wijzen: het Leuvense viertal Atmosfeer.

Gisterenavond speelde de groep een dubbele set in het STUKcafé, en er werd meerdere malen benadrukt hoe groot de eer was die hen te beurt viel. Deze jongens zijn wél vaak naar de gratis jazzoptredens op zondagavonden komen kijken om inspiratie op te doen, en gisteren mochten ze de klus dus zelf klaren. Ambitieus als ze zijn ging dit optreden tevens gepaard met de release van hun eerste EP, waarvoor ze enkele nieuwe nummers hadden geschreven. In hun eerste set kwamen deze nieuwelingen soms wat onwennig over, en soms leek de opperste concentratie het te halen op speelplezier, maar dit verdween totaal bij oude bekenden als ‘Leuchtpunkte’ en ‘Duddo’. In de tweede set waren de zenuwen dan ook genoeg geslonken om te zeggen dat we Atmosfeer in zeer goede vorm zagen musiceren. De toevoeging van een ritmesectie van vlees en bloed bleek tevens een meesterzet om meer drive in het geheel te brengen.

Na de show wist gitarist/keyboardist Dieter Boels ons te melden dat alle EP’s die ze hadden meegebracht verkocht waren. Zeer verdiend uiteraard, en gelukkig zijn er nog op voorraad, dus ik zou u aanraden om er eentje te bemachtigen, want Leuven heeft er een straffe jazzgroep bij.

Atmosfeer website

Atmosfeer facebook

Jazz op Zondag vindt iedere zondagavond (no shit, Sherlock) plaats in het STUKcafé, en zo vriendelijk als ze zijn is dit voor iedereen gratis.

Een gedachte over “Atmosfeer @ Jazz op Zondag, STUK

  1. Pingback: Atmosfeer @ Jazz op Zondag, STUK « Leven in Leuven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s