TIP: het ‘Slow Bookfestival’ (of nog: ‘Op schoot bij een schrijver’)

Laat ons een kleine ontspanningsoefening doen: adem in, adem uit, en lees een boek. Doet deugd, niet? 30CC en VONK & Zonen vzw weten maar al te goed dat lezen het leven even vertraagt, en onder het motto ‘Slow is beautiful, silence is everything’ organiseren ze op 19 november voor de tweede maal het ‘Slow Bookfestival’. Tien schrijvers gaan met kleine groepjes boekenvrienden in gesprek over een van hun werken, en dit in een Leuvense huiskamer.

Dit is je kans om eens op schoot te kruipen bij een schrijver – letterlijk of figuurlijk, dat laat ik aan jou – en er is voor ieder wat wils: de onverbeterlijke romantici mogen zich neervlijen naast Stijn Vranken, stadsdichter van Antwerpen, die met zijn lichtvoetige poëzie iedereen ervan kan overtuigen dat dichtkunst niet noodzakelijk ontoegankelijk en elitair hoeft te zijn. Voor de enigszins laconieke mens die ook weleens weemoedig wordt is er zanger-schrijver Luc De Vos, die zelf verklaart met ‘Paddenkoppenland’ zijn belangrijkste werk tot op heden te hebben geschreven. Heeft hij gelijk? Vertel het hem vooral zelf. De volledige lijst deelnemende schrijvers vind je hier.

Maar, lieve lezers, laat ons natuurlijk niet vergeten dat er diezelfde avond ook een fabuleuze UUR KULtuur voorstelling door theater FroeFroe op het programma staat. Tenzij je dus beschikt over een teletijdmachine sta je bij deze voor een hartverscheurende keuze.

——-

Wat? Slow Bookfestival // Wanneer? woe 19 nov // Waar? tien Leuvense huiskamers

Helaaspindakaas voor de cultuurkaarthouders zijn er bij dit evenement geen kortingen te verkrijgen, maar Boekarest, De Dry Coppen en de Filoloog geven alle deelnemers wel een korting op het aangekochte boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s