TIP: UUR KULtUUR M-useumnacht: expo

‘I heart your body’, zegt de slogan van deze UUR KULtUUR, en wij hier bij Club KULtUUR would love your bodies at M-useumnacht! Er is voor ieder wat wils, maar om te voorkomen dat je niet weet waar eerst te kijken, maken we je graag wegwijs in een aantal van de activiteiten. De zinnenprikkelende expo’s die je kan bezoeken zijn een melange van oud en nieuw, wetenschap en kunst, met elkaar verbonden door een fascinatie voor het menselijk lichaam.

Andreas Vesalius, of Andries van Wesel voor de vrienden, is waarschijnlijk een van de meest gekende Leuvenaars, en grondlegger van de moderne anatomie. Welgeteld 500 jaar geleden werd hij geboren, en dat verdient een feestje. Om het leven van deze opmerkelijke anatoom te vieren loopt sinds twee oktober in Museum M de tentoonstelling ‘Vesalius: Het lichaam in beeld’, die een overzicht biedt van Vesalius’ verwezenlijkingen, en zijn onbetwistbare invloed op wetenschappers en kunstenaars van latere generaties. Wie de mens in al zijn facetten wil leren kennen begint best bij het het levenswerk van de man die ons allen van binnen en van buiten kende.

Stap ook zeker eens binnen in de theatrale wereld van Markus Schinwald: het is er gezellig donker, er zijn vissen, mechanische poppen met tapdansschoenen, films, schilderijen, en mobiele muren waar je mag aankomen. Deze Oostenrijkse kunstenaar is duidelijk van vele markten thuis, en doorheen al deze verschillende media neemt hij het menselijk lichaam als sociale constructie onder de loep, en verkent hij de spanning tussen lichaam en geest. Bevreemdend, buitenissig, bekijken die handel.

Mocht je nog zin hebben in meer na al dit lekkers, dan kan je tevens de andere collecties van Museum M gaan bezoeken. De rest van het programma zit trouwens ook barstensvol topactiviteiten, dus kijk zeker eens op de site.

Wat? UUR KULtUUR M-useumnacht // Waar? Museum M // Wanneer? woe 3dec, 20-24u

—–

Uiteraard hoef je als cultuurkaarthouder weer geen enkele euro neer te tellen, andere studenten betalen 5euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s