TIP // Pieter Van Hees’ Waste Land


waste-land-review

Gisterenavond trok ik naar Cinema ZED om dit cinemajaar waardig af te sluiten. Het eerste wat mij opviel was hoe weinig volk was komen opdagen. Afgezien van een jongeman, leek ik de enige student in de zaal te zijn. Nochtans kwam Pieter Van Hees er exclusief zijn donkere parabel Waste Land voorstellen.

Na een kil maar stijlvol openingsshot, maken we in de Brusselse onderwereld kennis met de gesloten rechercheur Leo Woeste (met verve ingeblikt door Jérémie Renier), die geconfronteerd wordt met de bizarre moord op een jonge Congolees. De zoektocht naar de dader verandert in een persoonlijke queeste voor de getroebleerde Leo die, naar aanleiding van de onverwachte zwangerschap van zijn partner Kathleen (Natali Broods) en de verlokkingen van de Matongéwijk, de confrontatie met zijn eigen schaduwkant niet uit de weg kan gaan. Met inspiratiebronnen als Joseph Conrads anti-kolonialistische novelle Heart of Darkness en T.S. Eliots gedesillusioneerde gedicht The Waste Land, werkt Van Hees een grimmige, bij momenten magisch-realistische verkenning van de menselijke psyche in de hand. Een ontstellende, maar tegelijkertijd intrigerende filmervaring. Laat de kans om Van Hees’ derde deel van zijn losse trilogie Anatomie van Liefde en Pijn te zien niet aan je voorbijgaan. Hurry up please, it’s time!

De film speelt nog op 13, 14, 15, 18, 20 en 23 december in Cinema ZED. Voor vroege en late voorstellingen betaal je 6 euro, voor avondvoorstellingen 7,5 zonder en 6 met Cultuurkaart.

En anders: een prettig (filmisch) eindejaar & tot in 2015!

Advertenties

Een gedachte over “TIP // Pieter Van Hees’ Waste Land

  1. Pingback: TIP // Afrika Filmfestival (20/3-4/4) | CLUB KULtuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s