TIP: Artefact Kunstenfestival

Cultuur meets actualiteit meets wetenschap: ziehier de basis- ingrediënten voor Artefact, het Leuvense kunstenfestival dat woensdag van start gaat. Het thema dit jaar is ‘You must change your life’, over de mens die zich steeds aanpast aan zijn immer veranderende omgeving en op zoek gaat naar balans. Tien dagen lang kan je in heel Leuven terecht voor een uitgekiend aanbod tentoonstellingen, performances,  concerten en lezingen.

Waar mag je je aan verwachten? In één van de expo’s zien we een sofa die dankzij het vernuft van de wetenschap op één poot balanceert, gesculpteerde hoofden gemaakt op basis van DNA van o.a. een sigarettenpeuk en een haarlok. Er weerklinkt ook muziek afkomstig van grafiettekeningen die worden gebruikt om geluid aan te sturen, en buiten bemerken we dan marcherende mannen die de machocultuur ondermijnen door hun kwetsbaarheid te tonen in het openbaar. Zo kunnen we nog wel even verdergaan, dus voor het volledige overzicht kijk je best op de site.

Wil je de expo gaan bekijken en daarbij een woordje uitleg krijgen van iemand met kennis van zaken, sluit je dan zeker aan bij één van de rondleidingen. Buitengewoon interessant en volledig gratis, maar vergeet je vooral niet op voorhand in te schrijven. Alle info vind je hier.

Wat? Artefact Kunstenfestival // Waar? Leuven (STUK, Depot,…) // Wanneer? 11-22febr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s