Vier filmtips in maart

Na een kijk op het maartprogramma van Cinema ZED, is het onbetwistbaar dat deze maand een filmisch pareltje is. Hieronder vier films die de moeite zijn om binnenkort eens uit te checken.

Gezien en goedgekeurd

Relatos Salvajes

  GUNSU

Zes kronieken, zes excessieve reacties op frustrerende gebeurtenissen. Damián Szifróns wilde verhalen variëren van schuddebuikend hilarisch tot pijnlijk tragikomisch. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: wraak is zoet. Je kunt je verwachten aan kleurrijke personages en pittige Spaanse dialogen. Fans van Pedro Almodóvar zullen deze mozaïekfilm zeker kunnen smaken want hij is tevens een van de producers van Relatos Salvajes. Indien je de vorige voorstellingen gemist hebt, kan je nog terecht in de cinemazalen op 9, 10 en 17 maart.

Birdman

birdman-02-hd-wallpaper-hdwallwide.com_

Over de eermalige steracteur Riggan Thomson (Michael Keaton) die op basis van een vergissing in gewetensbezwaren verdrinkt voor de theaterversie van Raymond Carvers verhalenbundel What We Talk about When we Talk about Love. Over wrijvingen in de theaterwereld, menselijke roem en vergane glorie. Zowel schrijnend als grappig, zo kan Alejandro Gonzales Iñárritu’s Oscar-prijspaardje Birdman beknopt omschreven worden. Ook de montage, of het gebrek hieraan, is opvallend sterk. Voor de liefhebbers zijn er nog voorstellingen op 9, 11, 13 en 15 maart.

Veelbelovend

A Most Violent Year

A-Most-Violent-Year-2015-Images

Rosse deerne, Jessica Chastain, en mijn favoriete Guatemalteek bij uitstek, Oscar Isaac, doorworstelen de American Dream in New Yorks meest gewelddadige jaar ooit. Vechtend tegen het fatum en tegen gapende corruptie, tracht immigrant Abel Morales (Isaac) zijn onderneming op een eerlijke manier verder uit te bouwen. Deze minimalistische film van JC Chandor biedt een kijk op morele worstelingen tijdens barre tijden. A Most Violent Year is op 11, 12, 13, 14, 16 en 19 maart te zien.

Lucifer

lucifer-2

Vlaming Gust Van den Berghe brengt met deze film een nieuwe lezing van de mythe van de gevallen engel. Een verhaal over Lucifer die tijdens zijn verblijf in een Mexicaans dorpje bekoort en bedriegt. Eigenzinnig gefilmd door de cirkelvormige lens van de Tondoscope, een beeldformaat speciaal ontwikkeld voor deze film, en geïnspireerd op de tondo-schilderijen uit de Renaissance. Lucifer loopt in de zalen op 11, 14, 15 en 17 maart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s