TIPS: Vier tips in een dun bezaaide cultuuragenda

Met april zijn we al aan de voorlaatste maand van het academiejaar aanbeland. De universitaire ensembles ronden hun werkingsjaar af, de studenten van het Lemmensinstituut oefenen liever voor hun eindexamen dan voor een volgend concert en, on top of that zorgt de paasvakantie ervoor dat er twee weken lang bedroevend weinig op de cultuuragenda staat. Gelukkig heeft wat intensief speurwerk toch nog vier uitstekende uitstappen opgeleverd, al zal je vaak op de organisatoren moeten vertrouwen, want de informatie was deze maand zeer beperkt.

Op woensdag 1, en vrijdag drie april brengt het Universitair Harmonieorkest Compose. Het jaarlijkse aulaconcert van het UHO zorgde dit jaar voor een enorme publiciteitsstunt  toen bekend raakte dat niemand minder dan Lucas van den Eynde voor de presentatie zou zorgen. Over de muziek zelf is het UHO nog raadselachtig. Noch op hun posters, noch op de website wordt met een woord gerept over het programma, en ook in het facebookevenement worden slechts twee werken kort aangekaart. Toch belooft het ongetwijfeld weer een schitterend concert te worden. Het concert van woensdag is al uitverkocht (geen aprilgrap jammer genoeg) maar voor het concert van vrijdag kan je nog kaarten bestellen via deze link. Tickets kosten vijf euro voor studenten met een cultuurkaart.

Tussen de twee concerten van het UHO door is het de beurt aan de studenten van het Lemmensinstituut. Zij brengen op donderdag twee april Elektro. Hoewel er over het exacte programma nog niets gezegd is, omschrijft Uit In Vlaanderen het concert als: “Virtuoze muziek voor akoestische instrumenten en elektronica”. Bijgestaan door ingenieurs van het centre Henri Pousseur, één van dé gezaghebbende instanties voor elektronische kunstmuziek, belooft het concert zeer interessant te worden. Laat je verrassen door de 20ste– en 21ste eeuwse elektronische kunstmuziek. Tickets kosten amper zes euro voor studenten met een cultuurkaart.

Na twee weken rust of, voor de arme masterstudenten, twee weken intensief thesissen, staat van 23 tot 25 april ESOF op het programma. Het European Student Orchestra Festival strijkt dan neer in Leuven. Zeven studentenorkesten uit zes Europese landen zullen gedurende drie dagen het beste van zichzelf geven in Aula Pieter de Somer. Ons eigenste USO mag op donderdag de spits afbijten en in de daaropvolgende dagen zullen de buitenlandse orkesten hen aflossen. Mocht je nog niet overtuigd zijn, weet dan dit. Alle concerten zijn volledig gratis en reservatie is niet nodig, al wat je moet doen is op tijd naar de aula afzakken.

Heb je toch nog wat geld op overschot, dan kan je het gebruiken om een ander internationaal gezelschap te aanschouwen. De Metropolitan Opera van New York mag dan niet fysiek aanwezig zijn in Leuven, maar dankzij Kinepolis kan je het beroemdste Amerikaanse operagezelschap wel live! aan het werk zien. Ze brengen op zaterdag 25 april Cavalleria Rusticana en Pagliacci door respectievelijk Pietro Mascagni en Ruggero Leoncavallo. Tickets kosten weliswaar 22.50 euro maar dat is nog altijd geen geld om The Met live te aanschouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s