TIP: ‘VOLK: fragment 1’ wil uw dorp weer samenbrengen

Een vraag: stond er op je vrije zondag onverwachts een reizend theater aan je deur? Dan heb je waarschijnlijk het geluk gehad om een voorstelling te mogen aanschouwen van VOLK, een deur-aan-deur theaterproject van Balllet Dommage.

Vanuit de gedachte ‘Hoe goed kennen we onze buren tegenwoordig nog?’, willen theatermakers Katrien Valckenaers en Maxim Storms het traditionele dorpsgevoel terugbrengen in Leuven en omstreken. Ziehier VOLK: de nieuwe Vlaamse pensenkermis en pinksterprocessie. Uitgerust met drie karren en een bezetting van bezielde vrijwilligers trekt de karavaan een maand lang door onze straten; allen die hun deurbel beantwoorden krijgen een korte, woordeloze theatervoorstelling voorgeschoteld.

Check snel de site om te weten te komen of Ballet Dommage ook aan jouw deur zal staan – of om te weten bij welke langvergeten vriend je gauw eens moet binnenwippen die wel in één van de gelukkige straten woont. Het project loopt nog tot 22 mei, en wordt op 31 mei afgesloten met een ‘Presentatie van te grootse plannen’, waarbij ook beeldmateriaal wordt getoond van hun expeditie door het Leuvense.

Wie? Ballet Dommage // Wat? deur-aan-deur theater // Waar? Leuven, Wilsele, Heverlee, Kessel-lo // Wanneer? 2 – 22mei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s