Twee filmtips in één klap

Even geen zin om met je neus in de boeken of gedrukt tegen het laptopscherm te zitten? Dan heb ik voor jou twee tips want Cinema ZED organiseert twee evenementen in juni. Ga gauw je dosis cinema opsnuiven vooraleer ze drie maanden sluiten!

Best of ZED 2015 (2 juni)

Het neusje van de zalm, de kers op de taart, de kroon op een rijkelijk gevuld cinemajaar, dat is het beste van Cinema ZED. Twee films hebben dit jaar hoge toppen gescheerd en eentje zal dat volgend jaar sowieso doen, dus redenen genoeg om de geliefde rode zeteltjes op te zoeken.

Le Meraviglie (17u30) – UITVERKOCHT Een Italiaans familiedrama dat de grenzen tussen traditie en moderniteit aftast, en toont hoe surrealisme de realiteit kan binnensluipen. Met Vlaming Sam Louwyck als bezorgde imker.

Eisenstein in Guanajuato (20u) Eigenzinnigheid kenmerkt Peter Greenaway en eigenzinnig zal ook zijn ode aan Sovjet-icoon Sergei Eisenstein zijn. Een intellectueel gemonteerd maal overgoten met een pikant Mexicaans sausje.

Inherent Vice (22u30) Een bedwelmde detective die je meevoert in zijn spannende wereld, dat is Paul Thomas Andersons film in een notendop. De lijn tussen werkelijkheid en hallucinaties moet je zelf zien te trekken.

Terrasfilms (3-19 juni)

Steengoede films bekijken onder de sterrenhemel klinkt goed, niet? Acht avonden lang kan je na zonsondergang om 22u30 gratis een film meepikken op de binnenkoer van het STUK. Als het Belgische weer toch roet in het eten gooit, gaat de vertoning door in het STUK-café.

Citizenfour (3 juni) In 2013 was iedereen in de ban van durfal Edward Snowden. Deze hallucinante documentaire gaat over het gevaar van klokken luiden en het alziende oog van Big Brother.

Relatos Salvajes (5 juni) Wraak kan zoet zijn en dat heeft Damián Szifron begrepen. Zes verhalen, zes mensen die het even niet meer aankunnen. Klinkt dit herkenbaar? Ja-knikken kan op 5 juni.

What We Do in the Shadows (8 juni) Als jij denkt dat jouw huisgenoten maf zijn, kom dan naar deze mockumentary kijken. Bloed drinken is slechts een van de vele bonding-activiteiten van het duistere vriendenkwartet.

Nightcrawler (10 juni) Wist je dat Travis Bickle een even gekke achterneef heeft? De griezelig magere Jake Gyllenhaal speelt namelijk een door sensatie bezeten fotojournalist. All the animals come out at night, deel 2.

Les Combattants (12 juni) Liefde is schoon en tegengestelden trekken elkaar aan. Ook al is de Apocalyps in aantocht, toch spelen de feromonen op. Over vechten voor de wereld, maar ook voor elkaar.

Comedy Shorts (15 juni) Of je nu stilletjes gniffelt of schatert voor de hele straat, lachen is een must tijdens deze vier Vlaamse kortfilms. Afwisseling van huilen boven cursussen mag ook wel eens, right?

The Boxtrolls (17 juni) Een door trollen opgevoede jongen probeert zijn vriendjes te redden van een verdelger. Spitsvondige stop motion met stemmen van onder andere Isaac Hempstead Wright en Richard Ayoade.

Welp (19 juni) Scoutskampen zijn niet voor mietjes. Jonas Govaerts confronteert dan ook een groepje jonge helden met zijn stoutste fantasieën. Durf jij nog naar Dardennen na het zien van deze film?

Voor mij zit het Club Kultuur-avontuur erop, maar hopelijk hebben jullie ondertussen de filmmicrobe te pakken. À la prochaine!

56b715234f5476d62f8bfdafa06d9f88

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s