TIPs van de week!

Er staat een nieuwe week voor de deur en daarom heeft het vers samengestelde team van CLUB KULtuur zijn krachten gebundeld en een klein overzicht opgesteld van enkele niet-te-missen culturele activiteiten voor de Leuvense student. Houd alvast uw agenda vrij voor maandag, dinsdag, woensdag én donderdag!

Le Tout Nouveau Testament

Een last-minute filmtip voor wie zijn week goed wilt beginnen: de laatste vertoning van Le Tout Nouveau Testament in Cinema ZED. De nieuwste productie van onze eigen Jaco Vandormael (Mr. Nobody, Le Huitième Jour) volgt Ea, het dochtertje van God, die van huis wegloopt om apostelen te zoeken en het nieuwe testament te schrijven. Ze hoopt op die manier het leven op aarde te verbeteren, aangezien haar vader nogal sadistisch plezier haalt uit het tarten van de mens. Een grote aanrader voor iedereen die houdt van de kleine kantjes van mensen, de slimme humor van Vandormael en van onze mooie hoofdstad. Want God bestaat, hij woont in Brussel en hij is een zak.

Wat? Le Tout Nouveau Testament // Waar? Cinema ZED // Wanneer? maandag 19 oktober, 22:30 // Prijs: 6 euro // Info&tickets? http://www.cinemazed.be/node/2987

Stille Nacht

Wie zich dinsdag niet geroepen voelt om zijn loopschoenen aan te trekken en zijn studentenkring te steunen op de 24 urenloop of de heisa en het feestgedruis even wil ontvluchten, kan nog een ticketje bestellen voor Stille nacht, een literair en muzikaal evenement in het teken van de stilte en de traagheid. Gastvrouw van de avond is Terzakegezicht en schrijfster Annelies Beck, die zopas haar filosofische prentenboek Toen de zee stil was uitbracht. Ze ontvangt in de Leuvense schouwburg tal van schrijvers en muzikanten en zoekt met hen de kalmte en het zwijgen op.

Stille nacht wordt georganiseerd in samenwerking met Passa Porta. Het literatuurhuis brengt de Amerikaanse auteur David Vann mee, een van zijn writers in residence en winnaar van onder andere de Grace Paley Prize for Short Fiction. Ook de Nederlandse dichteres Tjitske Jansen en theatermaakster Laura van Dolron komen op bezoek om aan de hand van hun werk de noodzaak van de stilte aan te kaarten.

Het muzikale programma wordt verzorgd door componist Michael Price, het genie achter de soundtrack van de Briste serie Sherlock en winnaar van een Emmy Award. Pianiste Saskia Lankhoorn zal ten slotte een eerbetoon brengen aan de in september overleden schrijver Joost Zwagerman, die zijn nieuwe werk De stilte van het licht zou komen voorstellen. In het boek beschrijft Zwagerman de onbestemde contouren van de stilte en het intense zwijgen dat kunst in zich draagt. Een auteur wiens stem in de stilte van het papier even krachtig blijft.

Wat? Voorstelling ‘Stille Nacht’ // Waar? Stadsschouwburg Leuven (i.s.m. 30CC) // Wanneer? Dinsdag 20 oktober 2015 om 20u // Kostprijs? € 16 (rang 1) – € 14 (rang 2) // Info&tickets? http://www.30cc.be/programma/literatuur/stille-nacht.jsp

Tom Helsen en Pieter Embrechts

Vanwege de studiedag rond emotionele gezondheidspromotie van de KUL, wordt er ’s avonds voor een feestelijke afsluiter gezorgd in de Pieter De Somer Aula en dit met twee gratis concerten. Om 19u is er Tom Helsen en Pieter Embrechts neemt het over vanaf 20u.

foto helsen en embrechts

Hoe is het nu eigenlijk gesteld met de emotionele gezondheid van studenten? Hoe pakken we emotionele problemen vandaag de dag aan en hoe kunnen we onze weerbaarheid versterken? Dit zijn de centrale vragen die studenten op donderdag 22 oktober heel de dag zullen bezighouden op de studiedag ‘Emotionele gezondheidspromotie aan de universiteit’. Na enkele interessante lezingen van o.a. Minister Vandeurzen, is het vanaf 19u tijd voor muziek. Zo zal de Bertemse Tom Helsen op zijn manier zijn steentje bijdragen aan deze leerrijke dag. Helsen is voornamelijk bekend van zijn hit ‘Home’ in samenwerking met Geike Arnaert, maar ‘Sun In Her Eyes’ of ‘Change Yourself’ zouden ook bekend in de oren moeten klinken. Een uurtje later begint kleinkunstenaar Pieter Embrechts aan zijn optreden in de Pieter De Somer Aula. Minder bekend als zanger, bracht Embrechts toch al twee albums uit en scoorde een kleine hit met ‘Alles blijft stil’. Zijn eerder rustige nadenkmuziek zal zeker passen binnen de context van de studiedag.

Ook benieuwd naar deze afsluiter van een dag vol gezondheidspromotie? Zak dan zeker om 18:30 af naar de Pieter De Somer Aula (na verplichte inschrijving via http://bit.ly/1LEoB1E) want iedereen is welkom om te komen genieten van de prachtige muziek die Helsen en Embrechts voor u zullen brengen. Misschien wel de perfecte therapie om uw emotionele gezondheid op punt te stellen…

Wat? Concert Tom Helsen en Pieter Embrechts // Waar? Aula Pieter De Somer: Charles Beriotstraat 24, 3000 Leuven // Wanneer? Donderdag 22 oktober, 18:30 // Gratis! // VoorsmaakjeTom Helsen – Sun In Her Eyes

Arnon Grunberg Tentoonstelling: Ich will doch nur, dass ihr mich liebt

Driewerf hoera! Bibliotheek Tweebronnen is 15 jaar! Dat vraagt om een exclusief cadeau…

De Nederlandse auteur Arnon Grunberg (1971), die leeft en werkt in New York, leende in 2011 zijn archief uit aan de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. Op basis van zijn ‘levende archief’ werd een overzichtstentoonstelling opgezet in de Universiteitsbibliotheek. Als bibliofiel kan je vandaag een fijne selectie uit die tentoonstelling komen ontdekken in de Leuvense Bibliotheek Tweebronnen.

grun

In de expo staat het schrijverschap van Grunberg, de auteur van de gerenommeerde roman Tirza, centraal. Maak kennis met Grunberg vanaf zijn jeugd, in de levensloop die voorafging aan zijn tumultueuze debuut in 1994, tot aan het heden. Men belooft je bovendien een indruk te geven van de reputatie die hij geniet als een van de meest getalenteerde schrijvers van deze tijd (ik ben fan!).

(Tip in tip: je kan deze expo ook bezoeken tijdens de Bibnacht op 18 november. Meer info daarover volgt binnenkort!)

Wat? De Arnon Grunberg Tentoonstelling // Waar? Bibliotheek Tweebronnen (i.s.m. 30CC), Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven // Wanneer? Van 10 oktober 2015 tot 9 januari 2016 // Kostprijs? € 4 / € 2 met Cultuurkaart KU Leuven of gratis met lidkaart Bib Leuven

UUR KULtUUR

En vergeet ten slotte ook zeker niet om woensdag 21 oktober naar UUR KULtUUR te komen voor de film ‘Une Enfance’ van Claudel! Er zijn twee voorstellingen; de eerste van 20:00 tot 22:00 en de tweede van 22:30 tot 00:00. Schrijf je nog snel in voor de voorstelling van 22:30 via http://bit.ly/1GhmzbD, want de eerste is al uitverkocht en de plaatsen zijn dus beperkt.
Gratis voor cultuurkaarthouders, 6 euro voor STUKkaarthouders en 7,5 euro voor anderen. Afspraak in Cinema ZED, Naamsestraat 96, 3000 Leuven.

Een gedachte over “TIPs van de week!

  1. Pingback: (film)TIPs van de week | CLUB KULtuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s