(muziek)TIPS van de week!

10, 11 en 12 november. Onthoud de data en haal uw kampeergerief (bij wijze van spreken) misschien best al boven want het worden 3 opeenvolgende topdagen in Het Depot op dinsdag, woensdag en donderdag. Niet de kleinste namen zullen op het Leuvense podium staan deze week want Discobar Galaxie & friends zullen dinsdag onze stad laten funken en moest dat nog niet genoeg zijn, is er daags nadien Public Enemy om uw hiphop-cultuur wat op te poetsen. Om het drieluik af te sluiten, is er donderdag nog Talib Kweli als main act, maar stiekem ga ik voor het voorprogramma dat wordt voorzien door Day Fly. Allen daarheen!

Maar ook voor wie geen zin heeft in een concert, valt er wat te beleven in Leuven deze week: met de Sprekende Ezels op maandag 9 november krijgt nieuw, onbekend talent van alle soorten, maten, kleuren en gewichten een podium in café at the bepop. Ideaal dus voor wie nieuw talent van op de eerste rij wil ontdekken.

De sprekende ezels

Geen zin om te kiezen tussen muziek, theater, humor of poëzie? Of heb je het even helemaal gehad met de bekende namen, en wil je graag nieuw talent ontdekken? Dan zit je helemaal goed met de Sprekende Ezels! Dit free podium is namelijk al jaren een veilige experimenteerhaven voor werkelijk alles wat binnen de tien minuten op een podium past.

Kriebelt het al ? Zak dan morgen (9 november) vanaf 20.30u zeker af naar café at the Bebop (Tiensestraat 82), en ontdek het nieuwe talent van op de eerste rij bij een gezellig drankje.

En het best van al? Deze geweldige totaalervaring is helemaal gratis0_ezels

Galaxie’ Nightshift VII

Een ideaal getimed feestje voor elke funkliefhebber, aangezien 11 november (Wapenstilstand) kan dienen als recupereerdag na een geweldige avond in Het Depot met Discobar Galaxie & friends. Op 10 november vanaf 21:30 laat de buitenaardse discobar dus al voor de zevende keer, in samenwerking met enkele bevriende funkers, heel uw lichaam dansen, shaken en swingen. King Rick, Vibes Ahead Allstars en Groove Merchant (stuk voor stuk dj-legendes met pakken ervaring) zullen u voor een prijs van slechts 13 euro (voor cultuurkaarthouders) een ganse avond/nacht entertainen. Anderen betalen gewoonweg 2 muntjes meer voor een topavond die in het teken staat van Bobby Ewing, Lars Capaldi en Loveboat (respectievelijk Jimmy Dewit, Frank Somers en Adriaan Van den Hoof. AKA Discobar Galaxie). Een niet-te-missen feestje en ik spreek uit ervaring want Beleuvenissen zou deze zomer niet hetzelfde zijn geweest zonder het dj-trio!

Discobar Galaxie - Box

Public Enemy

Als het lichaam na al dat funken toch nog niet genoeg zou hebben gehad, voorziet Het Depot op 11 november een heuse hiphoplegende. Public Enemy treedt al 33 jaar op en Chuck D, Flavor Flav, Professor Griff, Dj Lord en The S1W krijgen er nog steeds geen genoeg van. De maatschappijkritische groep die ondertussen al zijn plaatsje heeft veroverd in de Rock and Roll Hall of Fame, is voornamelijk bekend van hits als ‘Fight The Power’, ‘Harder Than You Think’ en ‘Bring The Noise’ en zullen die woensdag zonder twijfel maar al te graag voor ons spelen in Het Depot. Met een cultuurkaart krijgt u 4 euro voordeel want het gewone volk betaalt 36 euro om binnen te mogen, studenten dus 32 euro (in voorverkoop). Wees er nog snel bij om uw ticket te bemachtigen want het zou wel eens uitverkocht kunnen zijn. De deuren openen om 20u, wees daar of wees een vierkant!

NEW YORK - 1988: (Clockwise from bottom left) Flavor Flav, Professor Griff, Terminator X, S1W and Chuck D of the rap group Public Enemy pose for a portrait in a studio. (Photo by Michael Ochs Archives/Getty Images)

Photo by Michael Ochs Archives/Getty Images

Cool presents Talib Kweli + Day Fly + Nemesis

Donderdag gaat vanaf 20u Day Fly als support act verder op het elan van de funky Discobar Galaxie. Enkele weken geleden waren ze nog gratis te zien in STUKcafé op één van de gratis zondagconcerten en nu warmen ze dus de zaal op. Ik ben ondertussen al enkele weken fan van deze Nederlandse topgroep die donderdag ongetwijfeld nog vele harten zal veroveren in Het Depot. Uiteraard is de main act ook geen kleine naam want de 40-jarige Amerikaanse rapper Talib Kweli zal het hoofdpodium betreden voor een prijs van 15 euro voor cultuurkaarthouders. Voor slechts 3 briefjes van 5 kan u dus deze 3 toppers aan het werk zien. Een serieuze aanrader voor alle funkers, hiphoppers en rappers!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s