(muziektheater)TIPS van de week

Ook op theatervlak is er in december nog heel wat te beleven deze week. Ik haal er twee voorstellingen uit die elk op hun eigen manier willen raken. Houd je zakdoek best bij de hand voor tranen van verdriet en van het lachen, want deze producties willen raken.

Hoop, geloof en liefde (Theater FroeFroe i.s.m. de Roovers) – di 8/12/2015 en woe 9/12/2015

Wie dacht dat figurentheater enkel voor kinderen is, heeft Froe Froe nog niet aan het werk gezien.  Met hun poppen beogen zij figurentheater te brengen voor alle leeftijden, en daar slagen zij wonderwel in. Voor deze productie werken ze samen met het Antwerpse gezelschap De Roovers, en staan acteurs en poppen zij aan zij.

‘Hoop, geloof en liefde’ brengt het verhaal van Elisabeth tijdens het Interbellum, een periode van algemene wanhoop, depressies, suïcide en een uitgehold systeem van sociale zekerheid. Een periode van crisis, dus. Klinkt niet echt als een verhaal om vrolijk van te worden, dus, maar relevant lijkt het vandaag de dag des te meer.

Het wordt een ‘boosaardig sprookje’ op een tragikomische manier.

4688_geloof-stefstessel-3

Voor wie? wie houdt van muziektheater,  wie op zoek gaat naar verhalen die raken en blijven plakken, voor wie graag wil zien wat poppentheater meer kan zijn dan kindertheater.

Wat? Hoop, geloof en liefde (FroeFroe i.s.m. De Roovers)// Waar? OPEK // Wanneer? Di 8/12/2015 en woe 9/12/2015, telkens om 20.00u// Prijs? €10,00 voor studenten (€8,00 met cultuurkaart)

Tickets en info: OPEK

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=QvixhgrMjwk

Next to normal (Musicalcompagnie Mithe) – di 8/12/2015  t.e.m. zo 19/12/2015

Ook amateurgroepen kunnen kwaliteit brengen, en dat is iets waar de Leuvense musicalcompagnie Mithe voor tekent. Naast een aantal productiereeksen voor jongeren, brengen zij jaarlijks ook twee musicalproducties, zoals nu ‘Next to Normal’ van Tom Kitt en Brian Yorkey.

In de musical maak je kennis met Diana, een vrouw van eind 30 met een bipolaire stoornis, haar man Dan en hun twee kinderen. Ze lijken het gemaakt te hebben in het leven, maar onder de oppervlakte is niets meer wat het eerst leek. Zij worstelt met haar psychische problemen, hij probeert zich staande te houden als pater familias en ook de kinderen hebben het allesbehalve gemakkelijk.

Na Rode-neuzendag, de grootschalige actie om meer openheid te creëren over psychische problemen bij jongeren, is het thema van psychische problemen weer heel actueel. Deze musical sluit daar perfect bij aan en doorbreekt het clichébeeld van musical als ‘vrolijk, stereotiep massagebeuren’. Wat je er dan wel van moet verwachten? Een beklijvend verhaal en een rollercoaster van emoties.

11232895_1013272162045573_8773844337182817034_o

Voor wie? Iedereen die houdt van musicals die meer zijn dan een uurtje plezier, wie op zoek is naar rakende verhalen, liefhebbers van muziektheater.

Wat? Next to Normal (Musicalcompagnie Mithe)//Waar? Reynaerttheater Malpertuus// Wanneer? 8/12/2015 t.e.m. 19/12/2015, telkens om 20.00u// Prijs? €17,00

Tickets en info: Mithe

Voorproefje: https://www.youtube.com/watch?v=EtLy74Z82io

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s