TaxiWars maakt ons warm voor Leuven Jazz

Als opwarmertje voor Leuven Jazz, dat van 12 tot 20 maart in onze stad plaatsvindt, stond het jazzproject van Robin Verheyen en dEUS-frontman Tom Barman maandagavond op het programma in Het Depot. Enkele trefwoorden? Experimenteel, opzwepend, jazzy, op z’n Barmans, veelbelovend, topmuzikanten.

taxiwars

© Cees Van De Ven

Beeld u in (of kijk naar de foto hierboven): een zekere Antoinne Pierre aan de drums, Nicolas Thys aan de basgitaar en Robin Verheyen aan de saxofoon. Daarnaast een hyperkinetische Tom Barman die als een gek over het podium van her naar der rent en tussendoor de jazzklanken aanvult met zijn rockstem, al dan niet met een effectje op de microfoon. Neem daarbij een simpel, zwart decor, een half gevulde zaal en een koude schrikkelavond dat opgewarmd wordt door de jazzy klanken die Tom Barman en zijn mannen voor ons brengen. Als alles goed gaat, bevindt u zich nu in Het Depot op maandag 29 februari omstreeks half 10 en bent u klaar om anderhalf uur te genieten van een mix van jazz en rock.

De vierkoppige band werd in 2014 opgericht door de saxofonist en de zanger en vorig jaar verscheen hun debuutalbum ‘TaxiWars’. Na passages op onder meer Gent Jazz en Jazz Middelheim, starten ze vanavond met een nieuwe tour. Beginnend in Leuven en eindigend in Boedapest, zoals Barman ons in het begin van de avond vertelt. Touren door heel Europa, dat is veelbelovend. En die hoge verwachtingen worden ook goed ingelost want meteen is duidelijk dat de muzikanten gewoon heel goed op elkaar zijn ingespeeld. Op die manier kan je mooie nummers brengen, met als aanvulling de toch ietwat experimentele klanken die uit Tom Barman komen. Niet altijd nodig, maar zeker eens iets speciaal en absoluut niet slecht. Zoals de zanger zelf vertelde in een interview, zou het tijdens een optreden wel moeten opvallen dat hij uit de rockwereld komt. En dat is slechts een understatement.

Met een goede afwisseling tussen rustige, akoestische nummers en zware, experimentele rock/jazznummers, is hun oeuvre mooi divers en altijd interessant. Vooral ‘Death Ride Through Wet Snow‘ is een geweldig opzwepend nummer dat zin geeft in meer. Meer TaxiWars? Dat kan! Maar dan moet je wel afzakken naar Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Italië, Oostenrijk of Hongarije de komende 10 dagen. Of gewoon wachten op een nieuw concert in België. Als opkomende ‘hardcore jazz met een punky benadering‘-band kan dat alleszins niet lang duren. En als je gewoon zin hebt in jazz, is het wachten tot 12 maart en je kan een hele week genieten van Leuven Jazz, op te volgen op deze site!

Wat? concert TaxiWars // Wanneer? maandag 29 februari 2016 // Waar? Het Depot // Prijs? 13 euro voor cultuurkaarthouders // Contact? http://www.taxiwars.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s