LEUVEN JAZZ 2016

U bent op de perfecte site terechtgekomen om dit jaarlijks festival optimaal te beleven! Van zaterdag 12 tot zondag 20 maart is heel Leuven in de ban van jazz en dat gaat ook ons niet onopgemerkt voorbij. Hier vindt u zowel tips als reviews dus raadpleeg deze pagina om niets te missen van Leuven Jazz 2016!

Highlights

Ook dit jaar is het programma goed gevuld en aangezien je niet àlles kan gezien/gehoord hebben, is hier een lijstje met de must-seens. Heel veel activiteiten zijn gratis te bezichtigen, maar neem zeker ook een kijkje bij de betalende happenings want de prijzen zijn onwaarschijnlijk goed op maat van de gemiddelde student.

  • Jazz’n’Words (15 maart)

Zoals de titel al doet vermoeden, komen hier jazz en gesproken woord samen. Julie Mughunda, Smita James en schrijfster Annelies Verbeke voeren het woord op het ritme van livemuziek, gebracht door Jakob Eykens en band.

Wanneer? dinsdag 15 maart, 20:30
Waar? STUK Café
Prijs? GRATIS
Info

  • Radio Scorpio live (16, 17, 18 & 20 maart)

Vier dagen lang kunnen we getuigen van live-uitzendingen van de oudste onafhankelijke Belgische radiozender. Er zullen live optredens zijn, maar ook gesprekken met jazzkenners -en recensenten. Jong talent krijgt zijn kans en dj’s zorgen voor de beste jazzy beats. Zeker een sessie meepikken, zouden wij aanraden.

Wanneer? wo 16, do 17, vr 18 en zo 20 maart, telkens van 11:00 tot 19:00
Waar? 30cc/Schouwburg (foyer)
Prijs? GRATIS
Info

  • Chris Potter Quartet (16 maart)

Saxofonist Chris Potter is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende artiesten in zijn vak. Samen met zijn pianist, bassist en drummer trekt hij door de Benelux en woensdag 16 maart om 21u30u staat het kwartet in onze Schouwburg. Voorafgegaan, om 20u, door “het beste jazzkwartet van de Lage Landen” Drifter.

Wanneer? woensdag 16/03, 20u (19:15 inleiding door Marc Van Den Hoof, 20:00 Drifter, 21:30 Chris Potter Quartet)
Waar? 30cc/Schouwburg
Prijs? €13 met cultuurkaart
Info en tickets

  • Jazzin’ With Fonske (18 maart)

Tradities horen in ere gehouden te worden, en dat is niet anders met Jazzin’ With Fonske. Aangepast aan het thema, wordt Jammin’ With Fonske dus helemaal verjazzt. Het concept? Muziek op een unieke locatie in Leuven en dat staat gelijk met gezelligheid van het hoogste niveau. Gewoon even tot rust komen met goed gezelschap op de trappen van het Rector De Somerplein, en dat op de klanken van jonge, jazzgerelateerde bands. Om nog maar te zwijgen over de ideale kans om je week rustig af te sluiten. Geniet!

Wanneer? vrijdag 18 maart, 16:00 (2 Times Nothing 16:15, Nature Heaten 17:15, Les Tigresses Rouges 18:15)
Waar? Rector De Somerplein
Prijs? GRATIS
InfoFacebookpagina

  • The James Hunter Six (18 maart)

De Brit James Hunter speelt voornamelijk R&B en soul en werd daarvoor geëerd in 2006 met een Grammy-nominatie. Sindsdien ging hij op tournee met onder meer de grote Van Morrison en Aretha Franklin! Geen kleine naam dus en een 100% must-seen! Omar warmt ons op met zijn mix van R&B, soul, hip-hop en jazz. Een avond vol toppers, met andere woorden.

Wanneer? vrijdag 18/03, 20u (Omar 20:45, The James Hunter Six 22:30)
Waar? Het Depot
Prijs? €14 met cultuurkaart
Info en tickets

  • STUFF. (19 & 20 maart)

STUFF. is het voorbije jaar volledig doorgebroken in België. De vijfkoppige band brengt een futuristische vorm van elektronische jazz, maar dan gecombineerd met heel veel andere stuff. Met Lander Ghyselinck aan de drums krijgen we een van de meest beloftevolle Belgische jazzmuzikanten te zien. De groep treedt twee keer op. Zaterdag in Het Depot, zondag in de Schouwburg. Zaterdag warmen BRZZVLL (20:30) en Submotion Orchestra (22:00) ons op en om kwart voor 12 begint STUFF er dan aan. Aangezien het een ‘Laat Open’-editie is van Het Depot, zorgt DJ Kwak voor de afterparty vanaf 1 uur. Zondag is er een namiddagoptreden in de Schouwburg om 16u, voorafgegaan door Rebirth::Collective om 14u. Dat alles voor ongezien democratische prijzen!

Wanneer? zaterdag 19/03, 20u (BRZZVLL 20:30, Submotion Orchestra 22:00, STUFF. 23:45, DJ Kwak 01:00)
Waar? Het Depot
Prijs? €12 met cultuurkaart
Info en tickets

Wanneer? zondag 20/03, 14u (Rebirth::Collective 14:00, STUFF. 16:00)
Waar? 30cc/Schouwburg
Prijs? €8 met cultuurkaart
Info en tickets

  • Neve & Typhoon (20 maart)

Over een headliner gesproken! Neve én Typhoon! Belgisch pianolegende Jef Neve en Nederlands hiphopgenie zijn samen een magisch duo, als we de kenners mogen geloven. Er wordt ook in de wandelgangen gefluisterd dat het weleens grappig, prachtig en ontroerend zou kunnen worden.. Ontdek het zelf, als mooie afsluiter van Leuven Jazz.

Wanneer? zondag 20/03, 20:30
Waar? 30cc/Schouwburg
Prijs? €8 met cultuurkaart
Info en tickets

We staan aan de vooravond van een veelbelovende editie van Leuven Jazz. Morgen en overmorgen (zaterdag en zondag) zijn er jazzgerelateerde films te bezichtigen in Cinema ZED. ‘Keep On Keepin’ On‘ speelt er morgen om 17:30 en is tevens het officiële begin van Leuven Jazz 2016. Ook kan je zaterdag op een unieke wijze jazz beleven in een huiselijke sfeer. ‘Nachtuil’ organiseert namelijk jazzy huiskamerconcerten in Leuven en omstreken. Zondag om 22:30 kan je ‘Satchmo: The Life Of Louis Armstrong‘ gaan bekijken en daarna ben je volledig klaargestoomd om de werkweek in te gaan. Maandag is het rustdag en vanaf dinsdag kan je beginnen genieten van al het moois dat op het programma staat. Voor de beste jazz moet je deze week in Leuven zijn en voor (p)reviews daarover raadpleeg je  CLUB KULtuur. ’t Amusement!

Een gedachte over “LEUVEN JAZZ 2016

  1. Pingback: TIP van de week: Afrika Filmfestival | CLUB KULtuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s