Uw portie MEIndelijkse tips

Het is al de vijfde maand van het jaar, verdorie. Zonder het te willen, moeten we het toch stilaan onder ogen zien: de blok en de examens komen akelig dichtbij. MAAR! Gelukkig heeft mei nog veel leuke dingen te bieden. Het is zo bijvoorbeeld de laatste kans dit academiejaar om gebruik te maken van de fantastische KUL-cultuurkaart. En die zal je bij onderstaande events goed kunnen gebruiken.

mei club kultuur.PNG

Jammin’ With Fonske – 11 mei – 14:00 – Rector De Somerplein

Jammen aan de trappen van het Fochplein! Woensdag 11 mei! Vanaf 14 uur! 3 bands: NEW ADDICTION! One Man Brawl! Tea With Tigers! Tot dan! Jammin’ With Fonske!

SlotUUR KULtuur (Los Callejeros) – 11 mei – 21:00 – Het Depot

De temperatuur doet ons al wanen dat het zomer is en Los Callejeros doet daar woensdag ongetwijfeld nog een schepje bovenop. De Leuvense veelkoppige band brengt een mix van salsa, merengue, rumba, reggae en flamenco. Denk maar aan de stijl van Manu Chao en je komt aardig in de buurt van wat er op het programma van dit ultieme UUR KULtuur-event staat. Uiteraard gratis voor de intellectuelen onder ons die in het begin van het jaar het vakje ‘cultuurkaart KUL’ aanvinkten. Bestel wel hier je ticketje. Diegenen die niet over deze magische kaart beschikken, betalen slechts 10 euro en zijn dan meer dan welkom. Ook voor hen is hier de inschrijvingslink.

VAARTfestival – 12,13,14 mei – OPEK

Dit festival biedt de kans aan 14 jongeren (van 16 tot 25 jaar) om hun artistieke vaardigheden te showen aan het grote publiek. Maandenlang werd dit driedaagse kunstenfestival voorbereid en nu is het eindelijk tijd voor deze creatievelingen om te tonen wat ze kunnen. En denk maar niet dat het zomaar kleine opkomende talentjes zijn, want de Thuis-fans zullen zeker Jannes Coessens (aka Stan) herkennen in het theaterstuk ‘Grof Grijs Gesneden‘. Daarnaast heeft het festival uiteraard nog veel meer te bieden in de vorm van beeldende kunst, theater en dans.

VAART 2016 = het verband tussen lichaam en geluid, een emotiemachine, geometrie in dans, een poging tot het opvoeren van een opvoering, teveel voelen, de boerenstiel van een kunstenaar, het aftasten van grenzen en de invloed van licht op architectuur.

De place to be op donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdag 14 mei? Ongetwijfeld OPEK en de daarbij horende buitenbar waar je gerust voor, tussen of na de activiteiten kan vertoeven. Neem een kijkje op de VAARTfestival-website voor het programma en reserveer gemakkelijk je plaatsen.

Leon Bridges – 13 mei – 20:00 – Het Depot

Ben je soulliefhebber en vind je dat dit genre niet genoeg aan bod komt in Leuven en omstreken? Spring dan snel een gat in de lucht en koop je ticket voor Leon Bridges! Een -voor mij persoonlijk- niet te missen concert aangezien deze man mij weet terug te brengen naar een tijd waar ik nooit ben geweest, maar wel eens graag zou vertoeven: de jaren ’60. En dat gebracht door een echte Texaan (van Texas dus). De zanger is 26 jaar, een worldwide legend in wording en maker van adembenemende singles als ‘River‘ en ‘Coming Home‘. Nog steeds twijfel? Denk maar aan het moment over 10 jaar waarop je spijt hebt dat je niet aanwezig was op 13 mei 2016 in Het Depot waarbij een ticket voor deze man nog slechts 22 euro kostte.Bestel hier dus je kaartje!

Stef Bos – 19 mei – 20:00 – 30cc/Schouwburg

Papa‘, ‘Ik Heb Je Lief‘, ‘Is Dit Nu Later‘, ‘Tussen De Liefde En De Leegte‘, … Deze classics eens live horen en aanschouwen, gebracht door Stef Bos himself? Slechts één datum, één plaats en één prijs: 19 mei, 20u, Schouwburg Leuven, vanaf 15 euro. Klik hier voor je tickets.

 

! Verslag van bovenstaande concerten nadien te lezen op CLUB KULtuur !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s