TIPS: Glints, Museum M en STUK-feest

In een periode waarin je hoogstwaarschijnlijk met meer examen- dan cultuurtips wordt geconfronteerd, zet ik die laatste nog eens graag in de kijker. Want inderdaad, een student heeft nood aan zijn gezonde portie kunst, cultuur en ontspanning. Eind mei worden in het Leuvense nog talrijke aanlokkelijke activiteiten georganiseerd. Je hebt dus voldoende excuses om die ontkenningsfase van de blok, bachelorpaper of masterthesis nog wat te verlengen.

TIP 1: Concert GLINTS

Liefde voor taal, dat hebben we graag. Zeker als die gepaard gaat met muziek. Als jij daar ook zo over denkt, dan treffen we ons dinsdag in het Depot Café. Daar zal het jonge Glints zijn EP aan je voorstellen. Verwacht je aan een combinatie van hip hop, elektronische muziek, pop en lyrische teksten. Een nieuw Belgisch talent met Britse achtergrond en een prikkelende sound in een gezellig café. Verdere aanmanende woorden zijn overbodig. Of toch niet: het concert is volledig gratis! Kom dus gezellig eentje drinken en wees getuige van een band die je in de toekomst wellicht bekender in de oren zal klinken.

glints.jpg

“Forget flirtation, Glints’ Sirens barely gives you time to breathe before reeling you in with his Alt-J vibes and clever poetry.” (Sodwee.com)

Je kan Glints’ volledige EP beluisteren via Spotify of Soundcloud.

Wat? Concert Glints // Waar? Het Depot Café // Wanneer? Dinsdag 24 mei 2016 om 20 uur // Kostprijs? Nougatbollen // Facebookevenement


 

TIP 2: Bezoek aan Museum M

Ben je een goed voorbereide student en past een culturele namiddag nog in je planning? Of wil je gewoon nog een laatste keer profiteren van de voordelen van je cultuurkaart? Dan kan je je nog gratis (!) onderdompelen in de variëteit aan kunst in Museum M.

M presenteert een knap staaltje hedendaagse kunst. Tot en met 5 juni kan je At first sight van Oriol Vilanova (°1980, Spanje) gaan bewonderen. Als fervent reiziger heeft Vilanova de eigenheid van verschillende culturen vastgelegd. Zijn fanatieke verzameling postkaarten werd in het museum uitgestald. Bezoek daarnaast de tentoonstelling From A to K van Aglaia Konrad (°1960, Salzburg). Deze kunstenares heeft wereldsteden in de vijf continenten doorkruist en de bijzondere gebouwen en dynamiek van de steden in foto’s, films en installaties proberen vastleggen. Ze staat ook stil bij hoe de grootstad in beeld wordt gebracht, en de rol die fotografie daarbij speelt. Een weetje: het nieuwe werk op de gevel van het museum is van de hand van Konrad.

Als je écht snel bent, pik je nog de landschapsgravures van Perelle en zonen mee. Hun omvangrijke oeuvre uit de zeventiende eeuw werd nog tot in de achttiende eeuw gedrukt. De beelden uit Brugge pronken ten slotte nog een hele tijd naast de vaste M-collectie. Het museum biedt je met andere woorden de gepaste ingrediënten voor een cultureel verantwoorde pauze. Je rekt ‘m zo lang als je wil.

Wat? M – Museum Leuven // Waar? Leopold Vanderkelenstraat 28 // Openingsuren? Maandag, dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11 uur tot 18 uur. Donderdag van 11 uur tot 22 uur. Woensdag is sluitingsdag. // Kostprijs? Gratis met cultuurkaart na de aanvraag van een M-bassadeurskaart // Meer weten? Klik hier.


 

TIP 3: STUK geeft een (eind)FEEST!

Aan alle mooie dingen komt een eind, hoor je wel vaker. Dat geldt ook voor het zorgeloze studentenleven en een inspirerend cultuurseizoen. Kom het einde van een memorabel cultureel jaar en het begin van je kluizenaarsbestaan vieren in STUK! Op het programma staan onder meer Hydrogen Sea, het beste van de underground dankzij Labo Scorpio, Obby Ewing b2b Raoul Lambert, funky grooves, gedraaide plaatjes en een compilatie van Cinema ZED op het STUKterras. Check zeker de volledige programmabeschrijving op de website, want het klinkt veelbelovend, toch? Omdat het STUK eindFEEST een vaste waarde is en elk jaar opnieuw veel volk aantrekt, bestel je best op voorhand je ticket om niet in een lange wachtrij te moeten staan.

stuk_eindfeest

Denk eraan: online gekochte tickets moet je zelf afprinten of afhalen aan het onthaal van STUK tot donderdag 26 mei. Je krijgt enkel toegang tot het feest op vertoon van een ticket met een geldige barcode!

Wat? STUK eindFEEST 2016 // Waar? STUK, Naamsestraat 96 // Wanneer? Vrijdag 27 mei vanaf 21 uur // Tickets en prijzen? Met een STUK- of cultuurkaart betaal je €5. Een reductieticket is enkel verkrijgbaar aan het STUK-onthaal. Anderen betalen €9. Koop je tickets hier online (tickets zonder reductie kunnen niet afgehaald worden aan de balie) // Facebookevenement

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s