TIPS: Zomeren in Leuven

Zit je nog even met je neus in de boeken voor die laatste examens, maar kijk je graag al vooruit naar een zwoele zomer? Ook in de vakantiemaanden valt er in Leuven heel wat cultureel moois te ontdekken. Scroll hier door het zomeraanbod van je favoriete studentenstad!

Beleuvenissen

Beleuvenissen

De Beleuvenissen verzekeren je drie vrijdagen op rij een sfeervolle avond met muzikale optredens op de Leuvense pleinen. Op onder andere de Oude Markt, de Grote Markt en de Vismarkt komen artiesten het beste van zichzelf geven. Geniet gratis van de muziek van Novastar, Discobar Galaxie, Stoomboot en nog een hele hoop andere fijne namen!

Wanneer? 8, 15 en 22 juli // Waar? Op verschillende podia verspreid over de pleinen van Leuven // Prijs? Gratis!

https://www.hetgrootverlof.be/beleuvenissen/programma

M-idzomer

M-idzomer2

Het eigenzinnige cultuur- en muziekfestival in de tuin van Museum M is intussen een gevestigde waarde in Leuven. In samenwerking met Het Depot biedt het museum vier dagen lang een gezellige mix van muziek, dans, performance, film en expo. Kleppers op de affiche zijn onder andere Tourist LeMC, The Van Jets, Willow en Faces on TV.

Wanneer? 
28 – 31 juli // Waar? In de tuin van Museum M // Prijs? 25-35 euro voor dagtickets in voorverkoop, 100 euro voor een combiticket

http://m-idzomer.be/

BAR|A|MUZE

Baramuze

Wist je dat Museum M in de zomer haar dakterras ombouwt tot een heuse cocktailbar met zicht op de Leuvense skyline? Vanaf 20:30 uur kan je er met een hapje en een drankje gezellig onderuit zakken in een van de loungezetels. Van donderdag tot zondag voorziet het museum een divers avondvullend programma. Met muziek, woord, comedy en funky dj-sets is er voor ieder wat wils.

Wanneer? 14 juli – 21 augustus (van donderdag- tot zondagavond) // Waar? Op het dakterras van Museum M // Prijs? De pop-up bar is vrij toegankelijk. Voor de optredens betaal je 7 euro.

http://baramuze.be/

Buitenverblijf

Buitenverblijf

Het Hogeschoolplein transformeert de komende maanden tot een originele stadskamer in zomersetting. Het plein wordt een centrum van creativiteit en bijzondere activiteiten. Buitenverblijf zorgt voor veel muziek, films, een boekennamiddag en workshops yoga en tai chi.

Wanneer? 8 juli -14 augustus // Waar? Hogeschoolplein // Prijs? Gratis!

https://www.hetgrootverlof.be/buitenverblijf-

Zomerfilms

SONY DSC

Een filmpje meepikken op het Hogeschoolplein, in het Stadspark of met zicht op het Arenbergkasteel? Cinema ZED en stad Leuven spelen deze zomer zeven films in openlucht op bijzondere locaties. Er staan niet alleen enkele avant-premières en documentaires  op het programma, maar je kan ook een live begeleide film of een inleiding door een filmmaker bijwonen. Gezelligheid gegarandeerd!

Wanneer? 9 juli -10 augustus, steeds om 22 uur // Waar? Zeven bijzondere locaties in Leuven // Prijs? Gratis!

http://www.zomerfilms.be/

Half Oogst

Half oogst

Het festival Half Oogst is een nieuwkomer in het Leuvense zomeraanbod. Het tweedaagse evenement staat volledig in het teken van dans en beweging. Bereid je voor op urban dancebattles, streetperformances, feestmuziek van De Jeugd van Tegenwoordig en een heerlijk ouderwets Bal Populaire.

Wanneer? 13 -14 augustus // Waar? Op verschillende locaties in Leuven // Prijs? Gratis!

https://www.hetgrootverlof.be/half-oogst/programma

HABITAT

Habitat

In een volbloed studentenstad kan een zomerproject door en voor jongeren niet ontbreken. Het HABITAT-festival biedt een podium aan de creatieve jongerencultuur die leeft in Leuven. Op de grasvelden bij Alma III kan je een openluchttentoonstelling bezoeken, je dansbenen losgooien in het amfitheater, in gesprek gaan met andere jonge creatievelingen en nieuwe trendsetters in de muziekwereld ontmoeten.

Wanneer? 6 augustus // Waar? Alma III // Prijs? Gratis!

https://www.hetgrootverlof.be/habitat

Bekijk het volledige zomerprogramma op https://www.hetgrootverlof.be/.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s