Nieuw semester, nieuwe tips!

Nog even en academiejaar 2016-2017 gaat officieel van start. Dat betekent dat de week eindelijk terug gevuld zal zijn met interessante lessen, vroeg opstaan, cantussen, kotfeestjes, donderdagavonden op de Oude,… Maar vooral dat het cultuurseizoen weer op volle toeren kan draaien! Na het afschuimen van de festivals is het eindelijk weer tijd om de concertzalen in te duiken en er staat dit semester heel wat moois op het programma. Oktober heeft heel wat te bieden met o.a. Gabriel Rios, Kelvin Jones, SOJA en Lianne La Havas. Hieronder meer daarover.

Kelvin Jones – 8/10 – Het Depot (foyer) – €6 met cultuurkaart

Één van mijn persoonlijke favorieten van de voorbije maanden komt naar Het Depot! Feest! Kelvin Jones is een Brits-Zimbabwaans singer-songwriter die slechts 21 jaar oud is. Geen wonder dus dat hij wordt omschreven als rijzende ster en ‘maar’ in de foyer van Het Depot zal spelen om zijn debuutplaat voor te stellen. Stop The Moment is de naam en óf de tijd omstreeks 20u op 8 oktober even zal stilstaan want er zitten fantastische songs tussen. Kom in de stemming met de intieme ‘Call You Home‘ en ‘Wait For You‘, en de opzwependeCloser‘ en ‘Paramount‘. The Black Ed Sheeran is een véélbelovende artiest om duimen en vingers van af te likken en ik kijk énorm uit naar zijn performance. Tickets hier.

kelvin-jones

Gabriel Rios – 12/10 – PDS-aula – gratis met cultuurkaart

Na passages op UUR KULtUUR van o.a. Yevgueni, Selah Sue, Intergalectic Lovers, Sioen, Bent Van Looy en Bony King is het nu de beurt aan Gabriel Rios om de Pieter De Somer-aula plat te spelen. Deze Puerto Ricaanse Belg ken je gegarandeerd van zijn gecoverde duet ‘Hallelujah‘ met Natalia. En anders sowieso van ‘Broad Daylight‘ of het meer recente ‘Gold‘. Dat nummer verscheen in 2014 op het album This Marauder’s Midnight. Een prachtige plaat vol uitgepuurde popsongs.

Mis dit topconcert niet en reserveer je ticket nu hier online. Als je een cultuurkaart aanvinkte bij je inschrijving, vermeld je je studentennummer en is dit concert gratis. Anderen betalen € 15. (Als je je nog moet inschrijven, vergeet die cultuurkaart dan zeker niet aan te duiden (zoals hieronder duidelijk geïllustreerd))! Hier de Facebookpagina van het concert.cultuurkaart

gabriel-rios

SOJA – 16/10 – Het Depot

Ookal is dit concert al meer dan een maand uitverkocht, het blijft de moeite te vermelden dat deze geweldige reggaeband op 16 oktober in Het Depot zal staan. Er zijn altijd mensen die hun ticket de dagen voordien toch nog -om één of andere reden- kwijt willen dus het is kwestie dan je kans te grijpen. Houd dus zeker de Facebookpagina van dit concert in de gaten! Als je er toch niet bij kan zijn, volgt achteraf een uitgebreid verslag!

soja-het-depot2-1

Lianne La Havas – 17/10 Het Depot

Ook dit concert is al zo’n maand volledig uitverkocht, maar ook hier weer kan je proberen toch nog een ticket te bemachtigen. Het zou immers zonde zijn niet te weten dat deze Britse soulzangeres in Het Depot zal staan. Na passages op Lowlands, Pukkelpop en Werchter is het nu tijd om de Belgische zaal aan te doen en we kijken enorm uit naar haar performance in nummertje 12 van het Martelarenplein (Het Depot hé) op 17 oktober. Haar meesterwerkjes? ‘What You Don’t Do‘, ‘No Room For Doubt of ‘Age‘ bijvoorbeeld. En anders haar cover van Aretha Franklin live op Werchter. Hier de link naar de Facebookpagina.

lianne-la-havas

Véél om naar uit te kijken dus, en dan hebben we het nog maar over begin oktober… Ook nog niet te missen:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s