TIP: Zo hoorde je hout nog nooit

Als je dacht de meest fascinerende percussie al gehoord te hebben tijdens het BK tafeldrummen in het STUK, think again! Dinsdag ontdek je in het Lemmensinstituut slagwerk zoals je het nog nooit gezien of gehoord hebt.

In Trails of Timber gaat het verbluffende ensemble Slagwerk Den Haag op zoek naar de unieke klank van hout. Beginnen doen ze bij de boomstam zelf, waaruit alle instrumenten gemaakt zijn die je tijdens de rest van het concert zal zien. Op het programma staan stukken voor stokken, blokken en maar liefst zes (!) marimba’s.

Niet alleen de instrumenten zijn uniek. De pioniers van de minimal music, onder hen John Cage en Steve Reich, ondernamen vanaf de jaren 70 van de vorige eeuw een zoektocht naar muziek in haar puurste vorm. Mathematische ritmes en zuivere klank, even mooi als bedwelmend.

Minimal art? En toch, een spektakel wordt het. Voor het oor én voor het oog. De percussionisten van Slagwerk Den Haag staan garant voor muzikaal avontuur. Het concert van dinsdag kan wel eens het meest verbluffende worden uit de hele Novecento-reeks.

Wat? Trails of Timber, de klank van hout – Slagwerk Den Haag // Wanneer? Dinsdag 11 oktober 2016, 20u // Waar? Lemmensinstituut // Info & tickets klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s