Literaire oktobertips

De herfst is aangebroken, en toch is de berg schoolwerk voor de meeste studenten nog te beklimmen. De perfecte tijd dus om gezellig met een boek en een kop thee onder een dekentje te kruipen.  Óf om je liefde voor boeken en poëzie met iedereen om je heen te delen natuurlijk, en dat doe je zo:

barboek.png

STILTE VOOR ZWAGERMAN

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat Nederlandse literatuurlegende Joost Zwagerman ons in het donker liet. Ter ere van die droevige gebeurtenis opent onze geliefde boekenwinkel Barboék op donderdag 13 oktober de deuren om 19 uur om het om 20 uur samen even stil te maken voor deze held van de letteren. Nederlandssprekende boekenliefhebbers kunnen komen zwijgen, luisteren naar en genieten van Zwagermans meesterwerken die ietwat verloren gegaan zijn in de heisa over de tragische manier waarop hij vorig jaar het leven liet. De vele gezichten van de essayist, prijzenwinnaar, dichter, columnist, presentator, pamflettist, curator, romancier en kunstkenner zullen herinnerd en geëerd worden. Speciale aandacht gaat naar zijn laatste werk ‘De Stilte van het Licht’; een laatste ode van de schrijver aan de schoonheid van de beeldende kunst waar hij zelf zoveel van hield, en door zijn mooie werken iedereen van liet houden.

  • WAAR? Boekenwinkel Barboék (Schrijnmakersstraat 17)
  • WANNEER? Donderdag 13 oktober vanaf 19 uur

 

DE BOEKENKAMER: TUUR DE WEERT

De meesten onder jullie kennen hem als Maurice de Praetere uit F.C. De Kampioenen, maar Tuur de Weert heeft nog veel meer in petto dan de Vlaamse kijker aan het lachen maken met zijn liefde voor Pascaleke en zijn ‘Ik zeg altijd…’-mopjes. Bovenop zijn job als acteur, is Tuur de Weert een fervent boekenminnaar, en die passie deelt hij met jullie als medeliefhebbers op dinsdag 25 oktober in De Boekenkamer. Terwijl je luistert kan je ook genieten van een lekkere kom soep, helemaal gratis.

 

BK POETRY SLAM

Tijdens het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam op zaterdag 29 oktober laten 15 Belgische finalisten zich van hun beste en meest oorverdovende kant zien. 8 Nederlandstalige en 7 Franstalige dichters gooien de mooiste woorden in de strijd om de jury en jou als toeschouwer te overtuigen van hun recht op de eerste plaats in deze wedstrijd. Je hoeft er dus niet alleen bij te zijn, maar je krijgt ook de kans je eigen mening te laten horen en mee te helpen beslissen wie het verdient koning(in) der slam poetry gekroond te worden. Om de 15 gedichten op tempo van evenveel straffe Belgische dichters te beluisteren moet je je op zaterdag 29 oktober naar 30CC/Schouwburg begeven. Het optreden is gratis, dus je hoeft niets mee te nemen behalve je ongezouten oordeelsvermogen.

poetryslam

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s