TIP: Onverwacht experiment

In de wereld van de nieuwe muziek is het Transit-festival een fenomeen. Elk jaar is het laatste weekend van oktober hét moment waarop componisten en musici van over de hele wereld samenkomen om aan het publiek hun nieuwste creaties voor te stellen. En ja, weinigen weten het, maar dat gebeurt in Leuven!

B’Rock, een groep musici gespecialiseerd in barokmuziek — ja, dat lees je juist — opent vrijdag het Transit-festival. Het ensemble gaat de confrontatie aan met ’s werelds allernieuwste muziek. Componisten Wim Henderickx, Reza Namavar, Matt Wright en Louis Andriessen tasten (soms akoestisch, maar even vaak met electronics) de mogelijkheden van deze oude instrumenten af. Oh, en als je net als ik nog nooit (van) een shō had gehoord, is dit het moment om dat Japanse instrument te komen ontdekken!

Ben je zaterdag nog in Leuven? Dan kan je de nieuwste muziek voor piano solo (14u), strijkkwartet (17u30) of piano, percussie en sax (20u30) horen. Nieuw tijdens Transit is bovendien het late night concert (22u30), waarin ChampdAction je zal onderdompelen in een hypnotiserend klankbad.

Ook zondag is er nog heel wat te ontdekken. Je hoort akoestische en elektrische gitaar zoals nooit tevoren (14u) en liederen voor sopraan en piano die meer weghebben van een (muzikale) trip (17u30). ’s Avonds pas terug? Dan kan je nog naar het meest atypische concert komen van het hele festival. In THE OTHEROOM (20u30) bewegen muzikanten, dansers én publiek.

Wat? Transit (Festival 20/21) // Wanneer? vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 oktober 2016, diverse uren // Waar? STUK // Info & tickets klik hier

Advertenties

Een gedachte over “TIP: Onverwacht experiment

  1. Pingback: Waarom Mertens’ minimal music doet discussiëren | CLUB KULtuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s