Tip van de week: gestoorde keyboard-improvisatie met Dorian Concept

Ondanks de wekelijkse volksverhuizing op vrijdagavond is er vaak in het weekend nog voldoende te doen in Leuven voor de achterblijvers. Liefhebbers van de betere elektronische muziek kunnen deze zaterdag (29 oktober) terecht bij het Depot voor een nieuwe editie van LAAT OPEN, waar, je raadt het al, de zaal tot laat open zal blijven.

Portrait

Dorian Concept // Copyright: Yvonne Schmedeman Fotografie

Waar al eerder CID RIM, Lefto en Floating Points achter de draaitafels stonden, zal nu Dorian Concept het podium betreden. Hij is wederom een artiest die de start van zijn carrière zag met een serie aan Youtube-filmpjes (voorbeeld) waar hij improviseert op een verscheidenheid aan keyboards, met name op de budgetsynthesizer Microkorg, die hij nog steeds altijd live gebruikt. Vervolgens zijn de filmpjes opgemerkt door o.a. Benji B van BBC Radio 1 en Red Bull Music Academy, waarna hij ook als toetsenist bijgedragen heeft aan de liveshows van Flying Lotus, om uiteindelijk bij prestigieus elektronica-label Ninja Tune zijn eerste EP uit te brengen. Een hoop succesvolle shows en een album later doet hij deze zaterdag ook het Depot aan met zijn gestoorde keyboardimprovisaties en beats.

Naast Dorian Concept is ook nog een avondvullend programma met verscheidene andere elektronische hoogstandjes. Glen Astro, goede vriend van technoproducer Max Graef,  betreedt ook de dj-booth met zijn sferische, hiphop-beïnvloede house. Ook Le Motel, Lawrence Le Doux, Mophito en Slagwerk Soundsystem zullen tot in de late uurtjes de platenkoffers induiken. Mis het niet!

Wat? LAAT OPEN presents Dorian Concept (live) + Glen Astro // Wanneer? Za 29 oktober, 21.00 // Waar? Het Depot // Prijs? €12-14 (€10-12 voor cultuurkaarthouders) // Voor meer informatie klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s