Novembertips: voor elk wat wils

November: de maand waarin de avonden steeds sneller vallen, de verkoudheden meer de ronde doen en het terrasjesweer nu echt voorbij is. Niet getreurd, november zit boordevol culturele evenementen. Een avondvullende theatervoorstelling, een performance in Museum M of liever met de hele familie naar een kunstenfestival? Het kan allemaal.

TIP #1: De Warme Winkel speelt De Warme Winkel

Dat De Warme Winkel steeds meer en meer de Vlaamse theaterhuizen passeert valt niet te ontkennen. Ook deze maand komt het Nederlandse theatergezelschap (met als kernleden Ward Weemhoff, Mara van Vlijmen en Vincent Rietveld) met hun nieuwste creatie naar Leuven. En wat voor één.

de-warme-winkel-speelt-de-warme-winkel-_foto-kurt-van-der-elst-7-e1476789055568-1024x554
Foto: Kurt van der Elst

Dit beeld doet wellicht een belletje rinkelen. Het alom bekende stoelendecor uit Café Müller (1978) van de Duitse choreografe Pina Bausch werd gebruikt als vertrekpunt voor het magnum opus van De Warme Winkel. Drie vaste leden en drie stagaires zullen de kijker twee uur lang in de ban houden. Ze kregen alvast vier sterren in De Volkskrant, Het Parool en De Theaterkrant. Wees er snel bij, er zijn nog tickets!

‘Een fascinerende voorstelling, waarin jonge en rijpe theatermakers een hommage brengen aan de historie en die koppelen aan het vooruitgangsdenken.’ (Volkskrant****)

Wat? De Warme Winkel speelt De Warme Winkel // Waar? 30cc Schouwburg Leuven // Wanneer? za 26 november 2016 // Tickets? Alle info hier // Cultuurkaart? Bestel een week of minder op voorhand je ticket en profiteer van de last-minute deals (50% korting!)

TIP #2: Voetbal op hoge hakken – Randi De Vlieghe en Jef Van Gestel

f263ef65b535c1b263b69ccb6eb792a5-voetbalophogehakkencphiledeprez.jpgFoto: Phile Deprez

Een voorstelling die lang in je lijf blijft zitten.Van Gestel en De Vlieghe installeren een absurdistisch platform waarop alles kan en mag. Op het eerste zicht een bizarre en humoristische beeldenkakofonie waar uiteindelijk een stevige kern van waarheden in schuilt. Een poëtische verbeelding van een wankelende identiteit, het zoeken naar jezelf, seksuele geaardheden en de rolpatronen van man en vrouw. Ik zag dit al in Antwerpen, grijp nu je kans in Leuven!

‘Meer dan woorden kunnen zeggen, tonen De Vlieghe en Van gestel dat mensen op elkaar zijn aangewezen en hoe verschillend ook, ze zichzelf zijn en in bepaalde gevallen op elkaar gelijken.’ (theatermaggezien)

Wat? Voetbal op hoge hakken // Waar? 30cc Minnepoort Leuven // Wanneer? wo 30 november 2016 // Tickets? Alle info hier // Cultuurkaart? Bestel een week of minder op voorhand je ticket en profiteer van de last-minute deals (50% korting!)

TIP #3: Focus op Benjamin Verdonck: EVEN I MUST UNDERSTAND IT

‘Benjamin Verdonck behoort tot Vlaanderens meest geëngageerde en veelzijdige artiesten. Hij is acteur van opleiding, maar in zijn werk beweegt hij zich vrij doorheen de podiumkunsten, performance in de publieke ruimte, objectentheater en plastische installatie. Als kunstenaar zoekt Verdonck letterlijk de wereld op. Dit seizoen is Benjamin Verdonck met drie producties en één lezing te gast in 30CC.’ (bron: 30cc)

Twee van deze producties vinden plaats in november. De eerste is ONE MORE THING, een mobiele miniatuurvoorstelling en soloperformance van 14 minuten, geschikt voor een 20-tal toeschouwers. 19 en 20 november telkens om 15u30,16u15 en 17u00 in Museum M.

13442617_862911373815167_4641888681366113521_o.jpgFoto: Benjamin Verdonck

Voor de andere, TERUG NAAR HUIS, werkte Verdonck zes maanden lang in een schooltje in Deurne. Samen met de leerlingen wil hij alle onderdelen van een potlood terug naar het land van herkomst sturen. Dit project startte naar aanleiding van een filmpje waarin econoom Milton Friedman uitlegt hoe het mechanisme van de vrije markt werkt, gedemonstreerd aan de hand van een bepaald potlood. Na deze theatrale lezing vindt er een nagesprek in het kader van De Stand der Dingen plaats over toegankelijke alternatieven voor de vrije markt en globalisering met als moderator Hilde Devoghel.

Wat? Focus op Benjamin Verdonck: EVEN I MUST UNDERSTAND IT – ONE MORE THING – TERUG NAAR HUIS // Waar? Museum M Leuven en Tweebronnen/Auditorium // Wanneer? za 19 en zo 20 november 2016 // Tickets? Alle info over ONE MORE THING hier en over TERUG NAAR HUIS hier // Cultuurkaart? Op vertoon van je cultuurkaart word je M-bassadeur en kan je gratis naar alle tentoonstellingen in M

Extra TIP #4: Rode Hond Kunstenfestival

Dan wel niet iets waar je voordelig met je cultuurkaart heen kan, maar toch het vermelden waard. Van donderdag 3 tot en met zondag 6 november vindt de 11e editie van het feestelijke kunstenfestival Rode Hond plaats. Een bond feest verspreid over de stad voor het hele gezin. Van meezingnummers tot luisterhoeken en boottochten op de Vaart. Laat je verrassen en check zeker het programma!

bam_labocandy_merregaertFoto: laboworkshop, Rode Hond 2015

Wat? Rode Hond Kunstenfestival // Waar? in heel Leuven // Wanneer? do 3 t.e.m. zo 6 november 2016 // Tickets? Alle info hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s