De perfecte week

Deze week is er elke dag een topactiviteit in Leuven. Ik presenteer u: de perfecte week.

 Ik maak plannen voor zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag

De perfecte zondag: Jazz op zondag @STUK

Stel je voor: je bent met koffer de trein uit geklauterd, je hebt dat hele stuk afgelegd naar je kot en je hebt alle potjes van mama (verwend nest!) in het vriesvak gestoken. De dag is om, maar het is te vroeg om in bed te kruipen. Tijd voor jazzzzzzzzzzzz!

Het Egor Doubay Quartet komt zondag naar het STUK. Ideaal om met je te
nestelen met een pintje of een ice tea, een beetje te keuvelen en te luisteren naar het Amsterdamse kwartet.
De groep bestaat uit drums, piano, bas en saxofoon. Hun muziek is een mix van hardbop (denk bepop maar meer), blues en modern jazz. Zondag perfect afgesloten!jazz-op-zondag

Jazz op zondag gaat iedere zondagavond door in het STUK.

WAT? Egor Doubay Quartet// WANNEER? Zo 13/11// WAAR? STUKcafé, Naamsestraat// TICKETS? Gratis toegang // FACEBOOKEVENT: klik hier

”>De perfecte maandag: filmklassieker in Cinema ZED

Vanavond kan je in de zachte zetels van cinema ZED kruipen. Maak je klaar voor een spannend actiefilm uit een andere tijd, in zwart-wit nog wel.’On the waterfront’ is een film van Elia Kazan met muziek van Bernstein (componist van o.a. West Side Story).

In ‘On the waterfront’ droomt Terry Malloy ervan om opnieuw een gevierd bokser te zijn, maar hij werkt ondertussen als dokwerker voor de maffiose vakbondsleider Johnny Friendly. Ongewild is hij getuige van een moord op een havenarbeider uitgevoerd in opdracht van Friendly. Als Terry de zus van de vermoorde man leert kennen, begint de moord steeds zwaarder op zijn geweten te wegen.

tcm_on_the_waterfront_gallery_1

WAT? On the waterfront// WANNEER? Ma 14/11// WAAR? Cinema ZED (@STUK), Naamsestraat // Meer info: klik hier

De perfecte dinsdag: Podiumbeest Peaches @HetDepot

Peaches is een en al rauwe vrouwelijke seksualiteit. Ze brengt een mix van elektronische muziek, hiphop en punkrock. Ik vind haar toch vooral een performer. Haar muziek gaat over seks, vagina’s en piemels jawel er worden geen doekjes omgewonden. Haar video’s zijn allemaal vi(e)suele parels. Absoluut de moeite om zo’n krachtige artiest live te zien, denk ik.

Lijkt jou dat agressief ‘ik heb okselhaar’-feminsme? Ze is nochtans volledig opgenomen in het mainstream circuit: haar muziek is te horen in films als Mean Girls, The Hangover en shows als South Park maar ook True Blood. Bovendien werkte ze al samen met popartiesten zoals Major Lazor.

Er staan nog twee artiesten op het (voor)programma: Doomsquad en Black Cracker. Kom meer over hen te weten op de website van het Depot.

WAT? Autumn Falls: Peaches + Doomsquad + Black Cracker// WANNEER? Di 15/11// WAAR?  Het Depot //TICKETS? Cultuurkaart: 16, Andere: 18 // Meer info: klik hier

De perfecte woensdag: Groot Dictee feat. Aster Nzeyimana

groot-dictee

Grammar nazi’s opgelet! Woensdag 16 november is jullie hoogdag: het groot dictee der Leuvense studenten. Nadat je alle taalfouten uit mijn artikel hebt gevist kan je je inschrijven op de website van LOKO.
Het dictee werd geschreven door prof. dr. Dirk De Geest en wordt voorgelezen door Aster Nzeyimana. De verse sportreporter van de VRT zal de tekst, boordevol listen en valkuilen, voorlezen al was het een sprookje. Stiekem ook een goeie reden om te komen, of niet soms?

Daag jezelf uit en test je kennis van het oh zo mooie Nederlands. En natuurlijk zijn er prijzen te winnen!

WAT? Groot dictee der Leuvense studenten// WANNEER? Wo 16/11// WAAR? Pieter De Somer Aula//TICKETS? Cultuurkaart: € 2 Andere: € 2,5 // FACEBOOKEVENT: klik hier

De perfecte donderdag: USO in concert

De muzikanten van het Universitair Symfonisch Orkest (aka USO) staan waarschijnlijk al te trappelen en hun vrienden ook. De concerten van het studentenorkest zijn steeds een lust voor het oor én de keel (#gratisreceptie).

Ze brengen drie werken: de ouverture van het ballet Romeo en Julia van Tchaikovski; symfonie nr 1 van Rachmaninov en het trompetconcerto Op. 18 van Böhme. Voor mij (een Slavist in wording + fluitiste) een toprepertoire: twee Russen en een blazer die in de spotlights staan. Vanavond is het feest!

WAT? Universitair Symfonisch Orkest: reisconcerten // WANNEER? Do 17/11 en vr 18/11, 19.30// WAAR? Pieter De Somer Aula// TICKETS? Bestel hier Cultuurkaart: € 4 Studenten: € 5 Niet-studenten: € 9 // FACEBOOKEVENT: klik hier

De perfecte vrijdag: Playground @Museum M

Playground is een vierdaags festival vol performance art. Ik tip Mary Reid Kelly. De kunstenares heeft zowel een expo als een performance op het programma.14889721_1432941170067190_157142223149491522_o

De expo staat in teken van gender, ijdelheid en verbindt klassieke tragedies met popcultuur. Je kan haar werk het hele festival lang in M gaan bezoeken.
Haar performance wordt verschillende keren opgevoerd. Een vrouwenlichaam wordt onderzocht om de reden van haar zelfmoord te achterhalen. Het is een satire de de langdurige fascinatie met het mooie dode vrouwenlichaam als onderwerp in de kunsten. Het belooft een existentialistisch en feministisch werk te zijn.

Ontdek het volledige programma van Playground: klik hier

WAT? Playground 2016 // WANNEER? Do 17/11, vr 18/11, za 19/11 en zo 20/11// WAAR? Museum M // WEBISTE: klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s