Lo Rock Café: een klein verslag van 3 grote talenten

Alle goede dingen bestaan uit drie: 3 jonge bands in 3 uur tijd op een podium van 3 op 3. Deze beloftevolle Leuvense bands mochten we dan nog eens aanschouwen in een antiekwinkel. Comfortabel zittend in een te koop aangeboden zetel konden we dus genieten van Lo Rock Café, het opwarmertje van het eigenlijke festival. Scouts Boven-Lo was vrijdagavond de gastheer in Het Narrenschip Vaart en het was genieten van de gezellige locatie, sfeer en goedkoop drank. Met Voorvocht, Isadore en Judah Vibes in de spotlights waren we dan ook nog eens getuige van experimentele rock, akoestische indie-pop en reggae in een modern jasje.

VoorVocht

Deze samenstelling van vier experimentele rockers bestaat uit Dauwe Bogaerts, Thijs Leenaerts, Wout Lips en Vic Temmerman. De eerste optredens staan nog maar zo’n half jaar in de annalen van de controversieel paradoxaal tsjingeltsjangel-geschiedenis, maar in die tijd speelden ze wel keer op keer de zaal plat. Onder andere De Blauwe Kater, Hekerock en de Katastroov waren al getuige van het fenomeen dat luistert naar de naam VoorVocht. Vanavond is het dus de beurt aan een antiekwinkel om volledig kapotgespeeld te worden. Maar mannen, potje breken is potje betalen hé.

In de set herkent de die-hard fan natuurlijk de classics waar niet van wordt afgeweken en bassist Dauwe beloont die fans zelfs met een nummer speciaal opgedragen aan iedereen die er al van bij het ontstaan van de band bij is. Daarnaast is Het Narrenschip ook getuige van de première van enkele nieuwe songs. ‘Shipbreuk’ is een voorbeeld daarvan en het -al bij al talrijk aanwezig- publiek kan het experimentele gitaar -en slagwerk wel smaken. VoorVocht maakt -grotendeels- instrumentale songs, neigend naar soundtracks die perfect bruikbaar zijn bij spannende achtervolgingsscènes. Of hardrock met een vette knipoog en een welgemeende fuck you, dat ook.

15304529_371295616541845_1490746920036575357_o

© Bavo Nys


Isadore

Kwalitatief misschien wel het best wat de avond te bieden had, ondanks de aanhoudende technische problemen met de versterker. Maar don’t blame technieker Brecht Vermeesch, het materiaal wou gewoon even niet mee. Die spijtige technische mankementjes buiten beschouwing gehouden, was Isadore wel een verademing na de schade die VoorVocht aanrichtte in Het Narrenschip. De twee meisjes die luisteren naar de namen Freya Dasseville en Joanne Van Bastelaere brengen namelijk rustige indie-pop, zonder overdreven meligheid. Gewoon puur en breekbaar. Een perfect voorbeeld daarvan is ‘Come Again‘.

Het tweekoppige duo (ja dat is een pleonasme) heeft ondertussen al een 13-tal zelfgeschreven eigen nummers (euj nog één). Daarnaast brengen ze ook nog enkele covers van nummers die niet van hun zelf zijn (huppa), zoals onder meer ‘Back To Black‘ van Amy Winehouse. Het is aangenaam luisteren naar deze meerstemmige nummers en Het Narrenschip bedankt dan ook met een welgemeend én verdiend handengeklap en applaus.

15235463_371294473208626_8258425619607124919_o

© Bavo Nys


Judah Vibes

“Leuven blijft een hotspot voor de reggaegemeenschap want meer en meer fuiven en festivals staan in het teken van dit genre. Jonge bands als Judah Vibes zijn daar het levende bewijs van”, om mezelf even te citeren uit de review over SOJA op 26 oktober. Het feit dat de zaal meer gevuld geraakt naarmate de avond vordert, heeft zeker ook te maken met de band die zich opmaakt voor hun vijfde show. Na een optreden in De Blauwe Kater, passeerden ondertussen al twee performances in Café Revue de revue. Het begon allemaal enkele maanden geleden, maar de zes muzikanten staan op het podium alsof ze al jaren samenspelen. Vooral zanger Nathanaël onderging in enkele maanden een duidelijke metamorfose naar een echte frontman die er stáát.

Het straffe aan Judah Vibes is niet alleen het feit dat ze geniale covers van iconische nummers brengen (bv. Comfortably Numb), maar ook dat ze eigen nummers uit hun mouwen kunnen schudden. En niet zomaar wat probeersels, nee, echt volwaardige reggaesongs met een betekenis. Zo werd onder andere een nummer geschreven voor de overleden grootvader van één van de bandleden. Als je dat dan zo overtuigend kan brengen voor een publiek vol verwachtingen, heb je als samenhangende band veel potentieel. Judah Vibes kan je én relaxte muziek bezorgen én laten dansen. Toppers, stuk voor stuk.

Andreas Catteau, Viktor Deturck, Jeroen Robeyns, Stijn Vanderyse, Nathanaël Verdonck en Jacob Vermeulen zijn samen Judah Vibes. En als de mannen zo verschroeiend hard blijven gaan kan hier wel iets heel moois uit voortkomen. Onthoud de naam!


Wat? Lo Rock Café // Wanneer? vrijdag 2 december 2016 // Waar? Het Narrenschip Vaart // Georganiseerd door? Scouts Boven-Lo // Bands? VoorVocht, Isadore, Judah Vibes // Lo Rock Festival vindt plaats op 1 april 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s