Tip: Straatlawaai, het nieuwe podium voor de hiphop

In de laatste week voor het kerstreces begint het Leuvense cultuuraanbod al flink uit te dunnen, om vervolgens straks te beginnen aan een ruime maand van relatieve stilte. Toch is er deze woensdag (21 december) met mini-hiphopfestival Straatlawaai nog een unieke kans om te proeven aan de rapscene van België voordat we met z’n allen de boeken in duiken; en met wie kan dat beter dan met het Brusselse collectief Stikstof.

15401011_1613638135606965_8374846691630534861_n

Op de Leuvense podia is er is veel jazz, lieve indierock en minder lieve indierock te vinden, maar de gehele hiphopscene is toch ietwat ondervertegenwoordigd. Gelukkig is er nu Straatlawaai, een periodiek minifestival dat dit collegejaar van start is gegaan. De vorige edities trokken al aardig wat nieuw talent naar de Rumba toe, en de nieuwe editie die deze woensdag plaatsvindt is te omschrijven als een Brusselse met twee liveoptredens uit de hoofdstad.

Zoals al blijkt uit de banner hierboven, Stikstof is de gevestigde naam van de avond. Het vijfkoppig vlaamstalig hiphopcollectief heeft in een paar jaar tijd een speciale plaats vervaardigd in de landelijke scene. Ondanks nederlandstalige verses hebben ze ongeveer net zo veel Waalse fans als Vlaamse vervaardigd. En deze fans liegen niet: de beats van DJ Vega zijn jazzy, experimenteel en bangers tegelijk, waar de overige vier rappers goed raad mee weten met speelse, maar kritische teksten.

Vervolgens zal er ook nog een optreden plaatsvinden van Jay MNG & Alphonse D, een duo waar de ene in het frans rapt en de ander nederlands, maar dit hun allerminst tegenhoudt. Verwacht stevige beats en diepe teksten van deze twee. Na de liveoptredens zullen verscheidene hiphop dj’s de avond tot in de late uurtjes door laten gaan, alleen voor de echte liefhebbers.

Wat? Straatlawaai Presents Stikstof (live) // Wanneer? Wo 21 december, 22.00 // Waar? Rumba // Prijs? €5 // Voor de evenementpagina klik hier

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s