JANUARITIPS: uw streepje theater, dans en muziek in de komende maand

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen maar deze maand staan er alweer vier culturele aanraders op het programma.

#1

Het einde is nabij – Het nieuwstedelijk & MartHa!tentatief

Theatermakers Adriaan Van Aken en Johan Petit geven in deze lecture performance nieuwe, hedendaagse betekenissen aan het begrip melancholie.

Op donderdag 12 januari vindt er om 20u00 een voorgesprek plaats. Dit kadert in het opzet van De Stand der Dingen: een reeks lezingen en debatten naar aanleiding van verschillende voorstellingen. Hierover vindt u meer informatie via deze link.

Deze voorstelling maakt deel uit van het artistieke onderzoeksproject De kunst van het gemis (i.s.w.m. 500 jaar Utopia, het Leuvense stadsfestival).

Wanneer? 11/01 (20u00), 12/01 (12u30 en 21u30) // Waar? OPEK Leuven // Tickets? €12 en €16, 50% korting via de last-minute deals voor cultuurkaarthouders // Info? hier

rats-wies-hermans

RATS foto: Wies Hermans

#2

RATS – fABULEUS & kwaad bloed

RATS is een confrontatie tussen een hedendaagse danseres en acht jonge urban dancers.  Deze ontmoeting van twee werelden levert een intrigerende, nieuwe danstaal op. Ze vullen elkaar aan en tillen elkaar op. Het beloofd de moeite te zijn.

Wanneer? 11, 12, 13, 14/01 (20u30 // Waar? STUK Kunstencentrum // Tickets? €10 en €14, 50% korting via de last-minute deals voor cultuurkaarthouders // Info? hier

#3

Monsieur Même – Koen Monserez & Max Last

Vertrekkend vanuit de strip Het Besloten Land (Ici-Même) van Tardi/Forest brengt Max Last dit sociaal-politiek verhaal op een poëtische, bijna woordeloze manier en uiteraard, Max Last-gewijs, met de nodige humor.

Monsieur-Même krijgt twee versies: een waar kinderen wél zijn toegelaten en een niet. Bij beiden wordt ingezet op verschillende aspecten. Nu al de moeite om deze twee (al dan niet met het hele gezin) te aanschouwen.

Wanneer? 26, 28/01 (20u00), 29/01 (15u00) // Waar? 30CC Wagehuys // Tickets? €13, 50% korting via de last-minute deals voor cultuurkaarthouders // Info? hier

max-last-monsieur-meme

MONSIEUR MÊME foto: Max Last

#4

CLOSE-festival – WISPER

CLOSE-festival is een a capella festival voor elke muzikant of liefhebber. ’s Middags kan u er terecht voor een workshop ‘backing vocals’ of een masterclass ‘wereldsongs’. Vanaf 17u30 staan er namen als How Town en Beau Fort naast nog 7 andere bands op het programma.

Wanneer? 28/01 (13u30 tot 23u00) // Waar? OPEK Leuven // Tickets? €12, €11, 50% korting via de last-minute deals voor cultuurkaarthouders // Info? hier

How Town foto WISPER close festival.jpg

HOW TOWN foto: WISPER Close-festival

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s