TIP: 4 x klassiek

Al tijdens de eerste weken van het semester valt er heel wat te beleven voor wie op ontdekkingstocht wil doorheen de klassieke muziek. Een greep uit het veelzijdige aanbod.

Wat is er mooier dan een cantate van Bach? Het beroemde La Petite Bande voert enkele cantates uit die de meester schreef toen hij in Leipzig woonde. In een cantate zit het beste van Bach: stukken voor kamerorkest, koor, stem en instrumenten alleen. En het ontroerendst wordt het als één stem en enkele instrumenten een intiem duet inzetten.

Donderdag 15/02 20:00 Abdij Keizersberg // LEIPZIGER CANTATAS // €18 | €16,20 (-26) | €9 (lastminutedeals met Cultuurkaart) 

Het avontuurlijkste programma van deze maand hoor je vrijdag. Op de Keizersberg zingt Vox Luminis, nog zo’n beroemd ensemble, het vijftiende-eeuwse Requiem van Johannes Ockeghem en speelt het Goeyvaerts Strijktrio recent werk van Nikolay Korndorf. Ockeghems polyfonie en Korndorfs klankenuniversum (beide aan de uitersten van de westerse muziekgeschiedenis) zullen meer gemeen blijken te hebben dan je zou denken.

Vrijdag 17/02 20:00 Abdij Keizersberg // Goeyvaerts Strijktrio & Vox Luminis // HOMMAGE OCKEGHEM | KORNDORF // €16 | €14,40 (-26) | €9 (lastminutedeals met Cultuurkaart) 

Misschien ken je de harp vooral van haar elegante arpeggio’s in grote orkesten. Sarah Ridy, bekend als harpiste van onder meer het legendarische L’Arpeggiata, toont op drie verschillende soorten historische harpen dat het repertoire van dit prachtige instrument véél verder reikt.

Donderdag 23/02 20:00 Huis van de Polyfonie // Sarah Ridy (harp) // VIER EEUWEN HARPMUZIEK // (wachtlijst)

LUCA APPASSIONATO is een unieke kans om te genieten van de indrukwekkende klank van een symfonisch orkest én koor. De studenten van het Lemmensinstituut brengen onder meer Psalm 42 van Felix Mendelssohn — een stuk bemind door menig koorzanger. Ook op het progamma: Francis Poulenc, bekend om zijn kleurrijke koorwerken.

Vrijdag 24/02 20:00 Lemmensinstituut // LUCA Symfonieorkest en koor o.l.v. Ivan Meylemans // LUCA APPASSIONATO // €20 | €10 (Cultuurkaart)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s