TIP: ARTEFACT 2017

Morgen opent in kunstencentrum STUK het Artefact festival, dit jaar ondertiteld ‘The Act of Magic’. In een expo, enkele muziekoptredens, een reeks lezingen en performances, gaat het festival op zoek naar magie, en naar de rol van dit fenomeen in onze moderne samenleving.

Wat de expo betreft: Troika doet er dat waarvan Lindemann de onmogelijkheid bewees, te weten Squaring the Circle; Verena Friedrich houdt er in haar The Long Now als langste ooit een zeepbel in stand; of Marjolijn Dijkman voorspelt er de toekomst met een stel transparante, computergeanimeerde handen (In Our Hands).

Op het muziekprogramma staan onder andere een post-metaloptreden van het West-Vlaamse Oathbreaker; een clubnight met WWWater, Oaktree en Bjeor & Klåps; of een workshop waarin verschillende deelnemers uit binnen- en buitenland naar het voorbeeld van David Tudors Rainforest-composities een hele ruimte tot orkest ombouwen.

Onder de performances is er het mysterieuze Deep Are The Woords van Eric Arnal-Burtschy die met licht en rook ruimtelijke illusies creëert; een dansperformance van de Griekse choreografe Kat Válastur waarin de lichamen aan een geheel eigen logica of aan de natuurkrachten zelf onderworpen lijken te zijn; of Tobias Revell die in een kruising tussen performance en lezing de relatie tussen magie en technologie vanuit een historisch en hedendaags perspectief bespreekt.

Die laatste lijkt wel een treffende samenvatting van Artefact: The Act of Magic, waar technologie en wetenschap het huis zijn van magie.

Wat? Artefact // Wanneer? 21 februari tot 9 maart 2017 // Waar? STUK // Meer Info Klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s