FILMTIP VAN DE WEEK: ZED STUNT NOG STEEDS IN OKTOBER (part II)

22179836_1826133444093372_5049979099315145409_oCinema ZED, de bioscoop van Leuven, stunt in oktober. Speciaal voor cultuurkaarthouders zetten zij een niet te missen actie op. Kom tot en met 31 oktober genieten van het spetterende kortingstarief in de zalen: 1+1 ticket gratis! (let op: deze actie geldt enkel voor de nieuwe zalen in de Vesaliusite, niet voor de zaal in het STUK)

Ook deze week zet ik voor jullie de niet te missen filmmomenten op een rijtje:

  • Happy End: Een film van de Oostenrijkse regisseur Haneke vertelt het verhaal van een jongedame die het hoofd van een familiebedrijf wordt. De film toont ons de sfeer van een rijke familie en de daarbij horende interne spanningen. We kennen de regisseur van zijn vorig werk dat meermaals werd bekroond. De verwachtingen voor Happy End zijn dus groot!

Happy End – draait heel de week in cinema ZED

http://www.cinemazed.be/node/3743

 

  • Uitreiking Cultuurprijs KULeuven + Cargo: Op woensdag 18 oktober wordt de tweejaarlijkse cultuurprijs van KULeuven uitgereikt. Deze keer gaat Gilles Coulier, de regisseur van Cargo, er mee aan de haal. Cargo is een Vlaamse film over een visser die overlijdt, zijn zonen die het familiebedrijf proberen te redden en heel veel meer.

Kom naar cinema ZED en wees welkom op deze uitreiking gevolgd door een receptie en de vertoning van de film Cargo. Iedereen is welkom, maar de inschrijvingen zijn beperkt.

Uitreiking Cultuurprijs KULeuven + film Cargo – woensdag 18/10 om 20u in cinema ZED

http://www.cinemazed.be/film/uitreiking-cultuurprijs-kuleuven

http://www.cinemazed.be/film/cargo

 

  • A Gentle Creature: Een vrouw krijgt een pakje teruggestuurd . Ze besluit om het zelf aan haar man te gaan bezorgen in de gevangenis van klein Siberisch stadje. A Gentle Creature is een film die via een roadtrip door de bossen deen koele blik op Rusland werpt. De moeite waard om deze klepper een laatste keer te aanschouwen.

A Gentle Creature – donderdag 19/10 om 19u30 in cinema ZED

http://www.cinemazed.be/film/gentle-creature

 

  • Insyriated (let op: deze draait in STUK, hier val je buiten de actie): Insyriated is een film over wat er gaande is in Syrië. Een familie die veilig in hun huis zit, maar daar kunnen ze niet eeuwig blijven. Een heel innemende en aangrijpende film die de actualiteit een extra dimensie aanreikt. Op ‘Filmfest Gent’ werd hij alsopeningsfilm bijzonder goed onthaald. Tijd om deze unieke ervaring met Leuven te delen.

Insyriated – draait heel de week in cinema ZED (STUK)

http://www.cinemazed.be/node/3750

 

  • Blade Runner (Double Bill): Last but not least! Zaterdag krijg je in ZED de kans om één van de meest spraakmakende sci-fi films van de 20e eeuw te kijken, al dan niet in combinatie met zijn opvolger. ‘Blade Runner 2049’ is de spannende zoektocht naar de oude Blade Runner. Een bijzonder goede keuze van de cast zorgt voor een gelijkwaardige filmervaring.

Blade Runner (Double Bill): zaterdag 21/10 om 17u30 ‘Blade Runner: director’s cut’ en om 19u45 ‘Blade Runner 2049’in cinema ZED

 

http://www.cinemazed.be/film/blade-runner-directors-cut

http://www.cinemazed.be/film/blade-runner-2049

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s